Zagrebški taksist ji je izstavil ogromen račun: “Še vedno ne morem priti k sebi”

Svet 27. Mar 202410:32 0 komentarjev
zagrebški taksisti protestirajo proti Uberju
Foto: PROFIMEDIA

"Dejal mi je, da je cena sicer 74 evrov, a da mi je dal 4 evre popusta," je povedala Karlovčanka, ki je v Zagreb pripotovala z vlakom zaradi pregleda. "To je navadna kraja."

Zagrebški taksist je Karlovčanki, ki ima raka in je v hrvaško prestolnico prišla na zdravstveni pregled z vlakom, za pot od glavnega kolodvora do Inštituta za tumorje, dolgo približno 3,5 kilometra, zaračunal 70 evrov.

Kot piše portal index.hr, pot v času prometne konice lahko traja okoli 15 minut, aplikacija ene od zagrebških taksidružb pa je pokazala, da bi zanjo uporabnik plačal 6 do 7 evrov.

“Še vedno ne morem priti k sebi,” je za Index povedala Ana Mlinarić Mrkoci. “Na kratko: potovala sem z vlakom, na inštitutu sem bila naročena ob 9. uri, ker pa je vlak imel zamudo, sem se odločila za taksi. Moški mi je odprl vrata, me peljal, malo pred inštitutom me je vprašal, ali bom plačala z gotovino ali kartico. Bilo mi je vseeno, saj bi me vožnja sicer stala okoli 8 evrov.

“Takšne mafije v Zagrebu ne bi smeli dovoliti”

Ko sem videla račun, sem ugotovila, da mi je zaračunal 70 evrov.

Rekel mi je, da je vožnja sicer 74 evrov, a mi je dal 4 evre popusta. Rekla sem mu, da je to kraja, pa mi je odgovoril, da je zasebnik in da lahko postavi ceno, kakršno želi. S seboj sem imela sto evrov in sem plačala,” je povedala Karlovčanka.

Dodala je, da jo je taksist peljal po običajni poti in ne po daljši. “Česa takšnega še nisem doživela. To je kraja. Takšne mafije v Zagrebu ne bi smeli dovoliti. Obstajajo dobri in pošteni taksisti, takšni, kot je ta, pa samo uničujejo njihov ugled,” je dejala Mlinarić Mrkoci in dodala, da ne bo naredila ničesar, da bi dobila denar nazaj. “Ne mislim iti v tožbo; za menoj so štirje tumorji, želim samo izpostaviti težavo,” je pojasnila.

Taksist se ne javlja

Časopis je o tem skušal dobiti tudi komentar ali pojasnilo taksista Matea Kljajića, lastnika podjetja Andreicar2021, d. o. o. Njegovo ime je namreč bilo na računu.

Na neki spletni strani s podatki o podjetjih so našli tri telefonske številke, od katerih ena najverjetneje ni bila prava, drugi dve pa nedosegljivi. Nato so taksista izsledili na družbenih omrežjih in mu poslali sporočilo, v odgovor pa prejeli dve vprašanji: “Ste dobili prijavo? Katera policijska postaja ste?” Kasneje se je javil še enkrat in vprašal, ali gre za policijsko poizvedovanje, drugih odgovorov pa ni ponudil, je še zapisal hrvaški časnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!