Zaradi močnega sneženja zaposleni in stranke noč preživeli kar v Ikei

Svet 03. Dec 202106:37 1 komentar
Ikea
Profimedia

Zaradi snežne nevihte so v danski Ikei ostali ujeti nekateri zaposleni in stranke. Noč so preživeli v razstavnem prostoru in gledali televizijo, zjutraj pa jih je Ikea pogostila s cimetovimi zavitki.

Sever Danske je v sredo zajela snežna nevihta, v mestu Aalborg je zapadlo okoli 30 centimetrov snega. Zaradi vremenskih razmer je policija odsvetovala vožnjo. Na letališču je noč preživelo okoli 300 ljudi. Najmanj 25 oseb – tako zaposlenih kot tudi strank – pa je obtičalo v Ikei, poroča BBC. Za prenočišče je Ikeo prosilo tudi več uslužbencev sosednje trgovine z igračami.

Skupina je prespala v prostoru, kjer razstavljajo postelje, vzmetnice in raztegljive kavče. “To je nova situacija za nas,” je za lokalni časnik Nordjyske povedal vodja poslovalnice Peter Elmrose.

Med strankami, ki so ostale ujete v trgovini, sta bila tudi Erik Bangsgaard in njegova žena. “Zbrali smo se v menzi, kjer smo dobili hrano in pijačo, tam pa je bila televizija,” je opisal noč v Ikei. “Glede situacije ni bilo mogoče narediti nič. Zelo smo bili veseli, da smo dobili zavetje,” je povedal za časnik Ekstra Bladet.

Pred odhodom je Ikea vse, ki so v trgovini poiskali zavetje, pogostila z zajtrkom. Postregli so cimetove zavitke in kavo, poroča BBC.

Elmrose je še povedal, da bodo zaposleni še pred odprtjem trgovine postelje postlali s čisto posteljnino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje