Zasneženi prizori z grških otokov

Magazin 23. Jan 202220:26 0 komentarjev
Santorini, prekrit s snegom
Neurje.si/Land Of Mountains/FACEBOOK

Velik del Grčije je konec tedna zajelo sneženje in otoki na jugu države niso bili nobena izjema. Pobelilo je Santorini, Mikonos, Kreto, Naksos in druge otoke, po pričanjih lokalnih prebivalcev pa je ponekod zapadlo toliko snega kot že desetletja ne.

Konec tedna so se temperature v Grčiji močno znižale in velik del države je zajel sneg. Ponekod so zaradi obilnega sneženja zaprli šole, denimo v Atenah, kjer bodo učenci ostali doma v ponedeljek in torek. Meteorologi namreč napovedujejo, da sneženje v prihodnjih dneh še ne bo ponehalo.

Zasnežilo je tudi priljubljene otoke na jugu države – med njimi Santorini, Mikonos, Kreto, Naksos, Tinos in Amorgos, kar je v tem času precej nenavadno. Po besedah lokalnih prebivalcev Mikonosa toliko snega na otoku ni zapadlo že desetletja, poročajo lokalni mediji.

Ker na jugu Grčije ne sneži pogosto, so na zimske razmere slabše pripravljeni. Pogosto denimo pride do prometnih zastojev, po poročanju medijev so zaradi zasneženih cest od sveta odrezane celotne vasi. Številna mesta naj bi odprla tudi ogrevane javne prostore, da se v njih lahko pogrejejo brezdomci.

Pobeljeni otoki so mnoge razveselili, pa tudi presenetili, kot lahko sklepamo s fotografij in posnetkov, ki so jih posamezniki delili na družbenih omrežjih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!