Znan razlog za zastrupitve s pijačo na Hrvaškem. Policija ovadila ženski

Svet 05. Apr 202413:52 1 komentar
Gazirana pijača
PROFIMEDIA

Pet mesecev po zastrupitvah z mineralno vodo, ki so pretresle naše južne sosede, je hrvaška policija sporočila, da je kazensko ovadila dve ženski. V eno od steklenic sta namreč nalili čistilo za posodo, nato pa jo nepremišljeno postavili v skladišče med neodprte steklenice.

Novembra lani so Hrvaško pretresle zastrupitve z gaziranimi pijačami. Najprej naj bi se z vodo Römerquelle, ki spada pod okrilje znamke Coca-Cola in jo za hrvaški trg polnijo v Avstriji, zastrupil moški na Reki, nato o podobnih primerih poročali tudi v Zagrebu.

Ljudje, ki so pili omenjeni gazirani pijači, so poročali o močni pekočini, eden izmed njih je bil tudi Stanko Laković. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico. Sprva so sumili na alergijo, pozneje pa so ugotovili pravi vzrok. Spil naj bi jedko sredstvo oziroma kislino. “Nekaj kapljic je ušlo v požiralnik in ga opeklo. Če bi spil več, me ne bi bilo več tukaj,” je takrat pripovedoval.

Iz prometa je zato sanitarna inšpekcija umaknila več serij gaziranih pijač.

Pet mesecev kasneje so kriminalisti primorsko-goranske policijske uprave sporočili, da so v zvezi z omenjenim primerom kazensko ovadili hrvaški državljanki, stari 38 in 39 let, poroča Dnevnik.hr. Gre za lastnici gostinskega obrata na otoku Krk.

“Po opravljenih analizah, ki so jih opravili uslužbenci Centra za forenzične preiskave, raziskave in ekspertize Ivana Vučetića iz Zagreba, je bilo s forenzično preiskavo ugotovljeno, da je bila v sporni steklenici brezalkoholne pijače alkalna tekočina – čistilo za posodo,” so sporočili. Tja sta jo natočili osumljenki, po uporabi pa jo nepremišljeno odložili v skladišče med druge neodprte steklenice z mineralno vodo.

“Konec oktobra so neodprte steklenice vrnili distributerju, ta je pijačo dostavil restavraciji na Reki, kjer so sporno steklenico postregli gostu,” so pojasnili na hrvaški policiji.

Dnevnik.hr poroča še, da sta bili obe ženski kazensko ovadeni zaradi storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje