Telemach od jutri ponuja 5G omrežje

Gospodarstvo 14. Jun 202115:45 0 komentarjev
Telemach
Borut Živulović / BOBO

Telemach z jutripnjim dnem kot drugi operater pri nas vzpostavlja mobilno omrežje 5G na frekvencah 3500 MHz v kombinaciji, po uspešnem nakupu na dražbi frekvec sporočajo iz podjetja.

V Telemachu, ki je v začetku leta presegel mejnik 600 tisoč uporabnikov, so tehnologijo 5G testirali že več kot leto dni, za komercialno rabo pa so morali pridobiti frekvence. Na aprilski dražbi Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije so za podeljene frekvence odšteli 51,6 milijona evrov.

Z uvedbo se bodo najprej osredotočili na najbolj frekventni območji Ljubljane, mestno središče in območje BTC, kjer bodo uporabnikom od jutri dalje nudili 5G omrežje. Kasneje se bodo usmerili tudi na druga večja slovenska mesta.

Adrian Ježina, Telemach
Borut Živulović / BOBO

Vložili bodo 100 milijonov evrov

“Z dražbo smo zelo zadovoljni, saj smo pridobili vse želene frekvence. Gre za investicijo v zagotavljanje kakovosti in zmogljivosti našega mobilnega omrežja, s pridobljenimi frekvencami pa ustvarjamo prostor za dodatno izboljšanje mobilnih storitev,” je poudaril Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha.

Ježina je napovedal še, da bo Telemach v prihodnjih letih v tehnologiji 4G in 5G vložil več kot 100 milijonov evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!