“Ne more biti ne-predsednik-vlade Robert Golob”

Podkast 04. Maj 202405:30 6 komentarjev

Kaj pomeni, da slovenska notranjepolitična prtljaga prihaja na evropske volitve? Kdo je zgolj statist v reality showu? Kdo ve, kdo so strici iz ozadja in da jih mora "servisirati"? Kako se lahko spreminja podpora strankam?

V tokratnem N1 podkastu izveste: Kakšna je SD po kongresu, na katerem je predsednik stranke postal Matjaž Han? Kam se pomika in ali komu daje prostor? Kako trenutno stojijo “delnice” slovenskih političnih strank? Kaj pa se dogaja znotraj strank? Kaj se lahko zgodi v Novi Sloveniji? Na kaj naj bodo volilci pozorni pred evropskimi volitvami? Kako bo s slovenskim komisarjem v EU – se je premier Rober Golob prenaglil z izpostavljanjem Tomaža Vesela? Kaj sporoča predsednik vlade, ko ga ni na proslavah, je pa na instagramu? Kako kaže Borutu Pahorju za posebnega odposlanca EU za dialog med Beogradom in Prištino? Kakšna predsednica postaja Nataša Pirc Musar?

V N1 podkastu gostujeta izkušena novinarja za področje politike in urednika Metka Majer (POP TV) in Matija Stepišnik (Večer).  Pogovor pa začnemo s spomini na preminulo Manco Košir. Stepišnik pove, kako ga je v četrtek klical bralec in mu povedal, da naslov “Umrla je Manca Košir” ni pravi. Zakaj? Dragoceni spomini Metke Majer in Matije Stepišnika na Manco Košir in pečat, ki ga je pustila, so na začetku pogovora.

V nadaljevanju pa sledi natančna politična analiza slovenskega strankarskega prostora, političnih razmerij, predvolilnih relacij in kalkulacij, opozoril pred evropskimi volitvami, zakulisja dogajanja. Celoten podkast lahko gledate ali poslušate v posnetku na vrhu strani. N1 podkast so sicer dostopni tudi na Youtubu, vseh večjih ponudnikih podkastov, na Eonu in Metroplayu. Nekatere od zadnjih N1 podkastov vam v ogled ponujamo tu spodaj:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje