Kam bo pozimi mogoče potovati iz brniškega letališča?

Gospodarstvo 31. Okt 202111:54 > 12:30 0 komentarjev
Terminal Brnik
N1

V letalskem prometu je danes začel veljati zimski vozni red. Čeprav je prehajanje meja znotraj evropskega prostora še vedno omejeno, povpraševanje po potovanjih narašča in ponudba letov se občutno povečuje. Po trenutnih napovedih bo v zimski sezoni 13 letalskih prevoznikov ponujalo 14 neposrednih letalskih povezav v 12 držav po svetu.

Zimski vozni red bo veljal do 26. marca 2022. V tem času bo z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v Amsterdam do pet letov tedensko ponujal nizkocenovni prevoznik Transavia. V Beograd bodo vsak dan v tednu letela letala Air Serbia, lete v Bruselj pa bo sprva štirikrat tedensko ponujal Brussels Airlines in nato decembra prešel na šest letov. Povezavo z belgijsko prestolnico bo ponujal tudi nizkocenovni prevoznik Wizz Air, na letališče Charleroi bo letel dvakrat tedensko.

Flydubai bo trikrat na teden letel v Dubaj, Turkish Airlines petkrat na teden v Istanbul, Easyjet pa štirikrat na teden na londonski Gatwick. Od sredine decembra bo v London letel tudi Wizz Air, in sicer trikrat na teden na letališče Luton.

Največje število tedenskih letov z ljubljanskega letališča bo v zimski sezoni ponujala Lufthansa, ki bo v Frankfurt letela dvakrat dnevno in z nočitvami ponujala tudi zgodnje jutranje lete.

Aeroflot bo v Moskvo letel trikrat na teden. Enajst letov tedensko v Pariz bo ponujal Air France, z Air Montenegro bo mogoče dvakrat tedensko leteti v Podgorico, z LOT Polish Airlines šestkrat tedensko v Varšavo, s Swiss Air Lines pa štirikrat tedensko v Zürich, so sporočili iz Fraporta Slovenija.

Zaradi hitrega hitrega naraščanja števila okuženih s koronavirusom pred potovanjem preverite, kateri pogoji za vstop v državo veljajo in kakšni so trenutno veljavni ukrepi.

V oktobru bo letališče doseglo lanskoletno število potnikov

Septembra so na Brniku našteli 65.133 potnikov, kar je dvakrat več kot v enakem obdobju lani. “Ob prometno močnih zadnjih mesecih bomo v oktobru presegli skupno lanskoletno število potnikov. Ob izboljševanju epidemioloških razmer in sproščanju omejitev pri prehajanju meja pričakujemo, da se bo močnejše povpraševanje po letih nadaljevalo do konca leta,” so sredi oktobra sporočili iz družbe.

Fraport Slovenija si po epidemiji prizadeva za obnovitev in krepitev mreže poletov z ljubljanskega letališča, pri čemer je poudarek na letalskih povezavah z dolgoročnim potencialom, ki so zanimive za slovenske potnike in vhodni turizem, ter partnerstva, ki lahko poleg privlačnih neposrednih povezav ponudijo tudi dobra izhodišča za nadaljevanje letalskih potovanj na vse konce sveta, so še dodali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!