Podaljšanje ukrepa: v Italiji maske še naprej obvezne na nekaterih javnih mestih

Koronavirus 14. Jun 202217:09 0 komentarjev
Italija
PROFIMEDIA

Italija do konca septembra podaljšuje obvezno nošenje mask na javnem prevozu, v bolnišnicah in domovih za ostarele, je danes povedal italijanski državni sekretar za zdravje Andrea Costa. Vlada naj bi ustrezen odlok v zvezi s tem sprejela v sredo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Zaščitne maske sicer po novem ne bo treba več nositi v kinodvoranah, gledališčih in na zaprtih športnih prireditvah. S tem bo Italija odpravila skoraj vse omejitve, povezane s pandemijo koronavirusa.

V sredo bo potekla veljavnost tudi ukrepu obveznega cepljenje za državljane, starejše od 50 let, ter ukrepu obveznega cepljenja šolskega osebja in vojaških uslužbencev. Ukrep še vedno ostaja v veljavi za zdravstvene delavce. Italija je obvezno cepljenje za določene skupine uvedla januarja. Kljub temu 3,3 milijona Italijanov, starejših od 50 let, oziroma 12 odstotkov ostaja necepljenih.

1,2 milijona necepljenih Italijanov je prejelo obvestilo o globi zaradi neizpolnjevanja obveznosti v višini sto evrov. Številni nasprotniki cepljenja so se zoper globo že pritožili, še navaja APA.

Italija je sicer 1. junija odpravila pogoj PCT za vstop v državo, ki je tako ostal obvezen samo še za obisk zdravstvenih institucij in domov za ostarele.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!