Silvestrovanje Slovencev v Beogradu: med udeleženci potrdili 117 okužb

Koronavirus 06. Jan 202213:14 > 15:23
silvestrovanje v Beogradu
PROFIMEDIA

Med udeleženci organiziranega potovanja z vključenim silvestrovanjem v Beogradu je epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje do vključno včeraj potrdila 117 okužb. Silvestrovanja se je z agencijo Collegium Mondial Travel udeležilo več kot 600 ljudi, večino pa je NIJZ napotil v karanteno.

Kot so pri NIJZ zapisali na spletni strani, so v okviru epidemiološke preiskave ugotovili, da vse osebe, ki so se udeležile potovanja v Beograd, predstavljajo visokorizični kontakt zaradi stika z okuženo osebo. Na silvestrovanje v Beograd je sicer potovalo 559 potnikov in 29 članov ekipe, so včeraj za N1 povedali v agenciji Collegium Mondial Travel.

Na NIJZ so večino udeležencev napotili v karanteno, razen oseb, ki spadajo med izjeme. Epidemiološka preiskava sicer še poteka, z agencijo pa so na NIJZ v stiku.

“Med potniki je bilo 86 odstotkov takih, ki so izpolnjevali pogoj PC, preostalih 14 odstotkov je izpolnjevalo pogoj T. Tega je naša ekipa preverjala tako pred odhodom ob vstopu na avtobus kot skladno z veljavnimi ukrepi v Republiki Srbiji tudi med vsemi aktivnostmi na destinaciji,” so za naš medij v sredo navedli v agenciji in dodali, da so pogoj PCT morali vsi potniki izpolnjevati tudi za vrnitev v Slovenijo.

V agenciji so že včeraj povedali, da so ob pojavu informacij o okuženih vsem potnikom in članom ekipe poslali obvestilo, v katerem so jim svetovali preventivni hitri test in samoizolacijo.