Za vstop v državni zbor obvezen pogoj PCT

Koronavirus 02. Sep 202120:10 > 21:01 0 komentarjev
Seja v državnem zboru
Borut Živulović/BOBO

Iz državnega zbora so sporočili, da je za vstop v parlamentarno zgradbo obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran). Pogoj morajo izpolnjevati tako zaposleni kot obiskovalci, tudi novinarji. Tistim zaposlenim, ki niso cepljeni ali prebolevniki, stroške testiranja krije državni zbor.

“V Državnem zboru smo doslej uspešno obvladovali širjenje okužbe s covidom-19, predvsem z upoštevanjem vseh higienskih navodil in priporočil pristojnih institucij ter podprli pozive stroke k čim večji precepljenosti,” so sporočili iz državnega zbora. Ker si tudi v bodoče želijo ohraniti zdravo in varno delovno okolje, vse obiskovalce ob vstopu naprošajo, da izpolnjujejo enega od pogojev PCT. Izjema so otroci do dopolnjenega 15. leta, ki so v spremstvu ožjega družinskega člana oziroma skrbnika.

Pogoj PCT je obvezen tudi za zaposlene v državnem zboru. Večina jih je sicer cepljenih ali pa so covid-19 preboleli, skupaj je takih zaposlenih v državnem zboru 70 odstotkov. V nekaterih oddelkih sicer delež cepljenih znaša 100 odstotkov, pojasnjujejo v državnem zboru. Za vse, ki omenjenih dveh pogojev ne izpolnjujejo, organizirajo tedensko testiranje, pri čemer zaposlenim krijejo stroške testiranja.

“Še naprej prosimo vse, ki vstopajo v državni zbor, za spoštovanje tudi ostalih preventivnih ukrepov: nošenje mask, merjenje temperature, vzdrževanje medsebojne razdalje, razkuževanje rok ter ustrezna higiena rok in kašlja,” so še sporočili iz državnega zbora.