Recept: arašidova juha

Magazin 24. Jun 202104:00 0 komentarjev
Arašidova juha
PROFIMEDIA

Juha iz zelenjave in arašidov, okusna in enostavna za pripravo.

Sestavine:

80 g čebule

2 žlički jedilnega škroba

4 žlice limoninega soka

1/2 l vroče vode

2 žlički suhih zelenjavnih začimb

50 g masla

80 g arašidov

50 g stebla zelene

1 žlica olja

1 žlička naribane limonine lupine

sol, poper

Priprava:

Na olju na hitro prepražimo sesekljano čebulo in na koščke narezano zeleno. Dodamo naribano limonino lupino in vse skupaj z dodajanjem vode dušimo približno 10 minut.

Stepemo maslo in ga zmešamo z mletimi arašidi in poprom. Dušeno zelenjavo prelijemo z vodo, dodamo suhe začimbe, premešamo in zavremo.

Juhi dodamo mešanico arašidov in masla, posolimo in kuhamo na zmernem ognju približno pet minut.

Jedilni škrob vmešamo v malo hladne vode in ga dodamo juhi tik pred koncem kuhanja. Na koncu dodamo še limonin sok.

Juho postrežemo s koščki popečenega kruha.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!