Iskrena izpoved legendarnega pevca, ki še vedno polni koncertne dvorane

Magazin 20. Nov 202319:10 0 komentarjev
Halid Bešlić
Foto: Sašo Radej/BOBO

Bosanski pevec Halid Bešlić danes praznuje 70. rojstni dan. Eden najbolj znanih glasbenih izvajalcev na prostoru bivše Jugoslavije, ki po štirih desetletjih kariere še vedno polni koncertne dvorane po Evropi, bo v Ljubljani nastopil 3. februarja prihodnje leto. Za hrvaški In magazin je spregovoril o svojem zdravju in ''o stvari, ki mu je za vedno spremenila življenje''.

Legendarni pevec Halid Bešlić danes praznuje svoj 70. rojstni dan. Kako se počuti ob tem?

Kot je Bešlić povedal za hrvaški In magazin, se počuti dobro. “Leta tečejo. To je neizogibno, pravijo,” je dejal in dodal, da mu zdravje dobro služi. “Ni slabo glede na vse težave, ki sem jih imel v življenju in zdravstveno. Stabilen sem in vse je o. k.,” je izjavil. Spomnimo, da je imel Bešlić leta 2009 težko prometno nesrečo, v kateri je utrpel hude poškodbe obraza in desnega očesa ter je bil sprva v komi. Sčasoma je po nesreči popolnoma okreval in se vrnil na koncertne odre.

Lani je imel tudi operacijo srca, kjer so mu vgradili stent. Na vprašanje, kakšno je njegovo počutje po operaciji, je dejal, da se počuti dobro. “Po tej operaciji živim bolj polno življenje. Ni več lokalov, ni večernih izhodov. Ni, da nočem, ampak je menda prišel čas. Navadil sem se hoditi domov in se našel v nekaterih drugih stvareh, zato mi lokal ni več tako primaren kot prej. Prej življenje brez ponočevanja ni pomenilo nič,” je priznal po poročanju Dnevnika.hr.

Kljub spremembi življenjskega stila pa Bešlić še vedno nastopa s polno paro. 3. februarja 2024 bo zopet nastopil tudi v Ljubljani. Kot je povedal za In magazin, mu je lahko nastopanje včasih naporno, ampak pazi, da ne prestopi meje. Čeprav še vedno na koncertnih odrih, pa je Bešlić v resnici upokojenec. “Uradno sem upokojen že pet let. Imam majhno nemško in bosansko pokojnino. Ti mi pomagata, da kaj kupim vnukom, poleg tega še vedno delam,” je med drugim še povedal.