Katere trende obutve so za jesen napovedali modni oblikovalci

Magazin 01. Okt 202115:27 > 15:28 0 komentarjev
obutev
Profimedia

Nova modna sezona je prinesla tudi nove trende, ki so se prvič na ogled postavili že na predstavitvah tednov mode spomladi. Že takrat so priznana imena modne industrije napovedala, kakšno obutev bomo nosili jeseni.

Velika imena modnega sveta so na predstavitvah svojih kolekcij za jesen in zimo 2021/22 predstavila številne trende, med katerimi na ulicah že lahko opazimo prve najuspešnejše. Ko govorimo o obutvi, so se z modnih pist na ulice že preselili naslednji modni trendi:

Škornji nad kolenom

Trend obutve, ki se je po nekaj sezonah ponovno uspešno vrnil. Številni modni oblikovalci in ikonične modne znamke, kot so Etro, Balmain in Elisabetta Franchi, so škornje višine nad kolenom namreč umestile v svoje jesenske kolekcije. Ti so bili najpogosteje stilirani v kombinaciji kratkega krila in bohemskega stila, sicer pa je bilo na pisti opaziti številne različice: brez pete, z debelim podplatom, z visoko peto in v širokem spektru barvnih odtenkov.

obutev
Profimedia
obutev
Profimedia

Robustni čevlji

Čevlji, ki po videzu niso najlepši, a so zagotovo funkcionalni glede na sezono, so eden od vodilnih trendov te jeseni. Tako pravijo pri Stelli McCartney, Sportmaxu in številnih drugih modnih imenih. Običajno gre za gumijaste ali usnjene škornje, lahko pa so tudi gležnjarji ali nizki čevlji. Vsem je skupno, da imajo debel in robusten podplat. Obutev je zelo vsestranska, vsaj če lahko verjamemo modnim stilistom, ki jih kombinirajo z zelo raznolikimi oblačili in modnimi stili. Najpogosteje smo jih opazili v družbi finih pletenin in širokih krojev.

obutev
Profimedia
obutev
Profimedia

Obutev v stilu 70. let

Referencam iz preteklih modnih obdobij še ni videti konca. Tokrat so v središču pozornosti oblike iz 70. let preteklega stoletja. Pri eni od najbolj ikoničnih italijanskih znamk, Vercase, je bilo na predstavitvi kolekcije za jesen in zimo 2021/22 mogoče opaziti čevlje z nevarno visokim podplatom in peto, ki po zasnovi spominjajo na čevlje s paltformo, ki so jih nosile dame tistega obdobja. Ti čevlji se po mnenju stilistov najlepše podajo k damskim oblačilom, kot je oprijeta obleka v kombinaciji s plaščem.

obutev
Profimedia
obutev
Profimedia

Kavbojski škornji

Čeprav so najbolj modna dekleta ta trend naznanila že pred časom, so modni oblikovalci kavbojske škornje izpostavili šele na predstavitvah letošnjih kolekcij. Med njimi je bila tudi francoska modna hiša Isabel Marant, ki je škornje kombinirala z romantičnim in nekoliko bohemskim stilom. S tem je ustvarila lep kontrast, in sicer je kos, ki je običajno rezerviran za gospode, približala tudi damam.

obutev
Profimedia
obutev
Profimedia

Škornji do kolen

Modni oblikovalci so radi praktični, zato ni presenečenje, da so škornji višine do kolen med najbolj popularno obutvijo med jesenskimi kolekcijami. Gre namreč za obutev, ki je v tem času ne samo uporabna, temveč jo je zelo enostavno kombinirati z najrazličnejšimi oblačilnimi kosi. Če lahko prisluhnimo modnim stilistom, pa bomo škornje do kolen letos nosili z oblačili – bodisi plašči, krili ali oblekami -, ki bodo po dolžini segala do škornjev ali nekaj centimetrov čez.

obutev
Profimedia
obutev
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!