Kim Cattrall končno povedala, zakaj je ne bomo več videli v vlogi Samanthe Jones

Magazin 09. Maj. 202210:00
Delite:
Kim Cattrall
Foto: Profimedia

Kim Cattrall je bila v seriji Seks v mestu nekoč osrednja osebnost, leta 2017 pa se je odločila, da je skrajni čas, da vlogo Samanthe Jones pusti za seboj. Zdaj je končno iskreno spregovorila, zakaj je sprejela to odločitev.

Po njeni odločitvi se je zdelo, da je s franšizo resnično konec, ustvarjalec serije Darren Star je njeno odločitev komentiral z naslednjimi besedami: “Nemogoče si je predstavljati Seks v mestu brez nje.” Toda njene soigralke, Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon in Kristin Davis, so pričarale svet, kjer Samantha Jones obstaja, le ne na zaslonu, v seriji In kot bi mignil…, ki je bila leta 2021 predvajana z veliko pompa. In kaj o tem misli Kim Cattrall?

Za ponovni zagon je izvedela na družbenih omrežjih

Igralka je za obnovitev serije izvedela tako kot vsi drugi, vendar ni bila nad tem prav nič presenečena, saj je nikoli niso niti povprašali, ali želi sodelovati pri ponovnem zagonu. “Po morebitnem tretjem filmu sem si razjasnila občutke.”

Kim ni bilo všeč, v katero smer se razvija vloga Samanthe

Ko se je igralka prijavila v serijo, ji je bilo všeč, da gre za “pozitivno” oddajo o samskih ženskah. Toda z leti je Cattrall začela čutiti, da se njen lik spreminja v nekoga, ki ne slavi več neodvisnih žensk: “Počutila sem se, kot da sem zdaj izbrana za “pumo”, kar je Samanthine pozitivne lastnosti začelo potiskati v ozadje. Samantha nikoli ni obupala, vedno je bilo vse pod njenimi pogoji, kar mi je bilo všeč.”

Izdala je srce parajočo zgodbo, ki naj bi bila napisana za Samantho

Pisci naj bi nameravali prikazati Samantho, ki je prejela nezaželene in neprimerne fotografije Bradyja, Mirandinega 14-letnega sina, kar je Kim označila za srce parajoče. Čutila je, da se to za njen lik ne spodobi, zanj bi imela boljše ideje. “Namesto vpletanja mladoletnega fanta bi bila lahko Samantha zaradi finančnih težav prisiljena prodati svoje podjetje.” Izdala je tudi, da naj bi Big (Chris Noth) umrl v tretjem delu.

Sex and the City
Foto : Profimedia

V seriji In kot bi mignil… se ne namerava pojaviti

Sarah Jessica Parker je izjavila, da ne bi bilo v redu, če bi Cattrall igrala Samantho, in ko so Samantho o tem povprašali, je zvezdnica odgovorila, da za to še ni slišala. “To se tako ali tako ne bi nikoli zgodilo. Zato nikomur ni treba skrbeti za to.”

Cattrall svoje dneve v seriji za vedno pušča za seboj

Kljub nekaterim težkim bojem (za kratek čas je izgubila tudi zdravstveno zavarovanje) se v serijo ne namerava vrniti. “Ne želim biti na snemanju, nočem biti tam.” Svojim soigralcem, ki jih je označila za znance, želi vse najboljše. “Z vami je bilo odlično delati. Uživala sem, vendar je to obdobje za menoj.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar