Kje darilca kupuje lokalno in trajnostno naravnan Božiček?

Magazin 23. Dec 202217:45
božiček, darilo
Profimedia

V Ljubljani najdete vrsto krasnih trgovinic, kjer se police šibijo pod izdelki lokalnih oblikovalcev in ustvarjalcev.

Naj bodo darila letos lokalno obarvana.

Sanjski šopek

Z 12. decembrom je svoja vrata v Ljubljani odprl cvetlični studio Sanjski šopek, ki nudi precej več kot le običajna cvetličarna. Prostor, v katerem bo živahno vse letne čase, tudi v prazničnih dneh ponuja vrsto idej za darila za različne priložnosti.

V sklopu storitev v Sanjskem šopku sicer ponujajo tudi vrsto lončnic in prekrasnih šopkov, s katerimi lahko razveselite sebe ali bližnje. Občasno se bodo tu odvijale ustvarjalne delavnice, prav vedno pa so vam na voljo skodelica dišeče kave ali čaja, razgled, ki pomirja, in ozračje, ki napolni z energijo.

Parada lifestyle store

Čudovita trgovinica v središču mestnega jedra ponuja vrsto izdelkov bolj ali manj prepoznavnih slovenskih ustvarjalcev ter evropskih oblikovalcev. Parada lifestyle store slovi po skrbno izbranih izdelkih za dom in darili, s katerimi boste prijetno presenetili svoje obdarovance.

Posebno velik poudarek v ponudbi dajejo unikatnim izdelkom domačih neodvisnih oblikovalcev in rokodelcev, vedno bolj pa se ozirajo tudi po izdelkih oblikovalcev iz nekdanjih bratskih republik in drugih vzhodnoevropskih držav.

ZOOFA

V priljubljeni trgovinici besedo dobijo slovenski modni oblikovalci. ZOOFA namreč združuje slovenske oblikovalce s področja mode in uporabne umetnosti, v njenih prostorih pa ti s svojimi izdelki pišemo unikatne in samosvoje zgodbe. Zgodbe z dušo za dušo.

Vse razstavljene kreacije so narejene v majhnih količinah ali so celo unikatne, skozi njih pa se odražajo filozofije in zgodbe oblikovalcev. Zoofa je paradni konj trajnostnega slovenskega modnega oblikovanja, v njej pa najdete vrsto modnih kosov, prijaznih tako do uporabnika kot tudi do okolja.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.