Kralj Karel III. zelo osebno o svoji bitki z rakom

Magazin 13. Maj 202415:55 0 komentarjev
Kralj Karel III.
Foto: PROFIMEDIA

Kralj Karel III. je med pogovorom z britanskim vojnim veteranom razkril, da je med zdravljenjem raka izgubil okus. Buckinghamska palača sicer še vedno ni razkrila, za kakšno vrsto raka gre.

75-letni britanski monarh Karel III. je popoldne obiskal Army Flying Museum v Hampshiru. Tam se je pogovarjal z vojnim veteranom Aaronom Mapplebeckom, ki so ga lani zdravili zaradi raka na modih. Kralju je Mapplebeck povedal, da je ob tem izgubil okus, ta pa mu je odgovoril, da se je to zgodilo tudi njemu.

V Buckinghamski palači še niso razkrili podrobnosti o kraljevem zdravljenju, povedali so le, da se zdravi zaradi neznane oblike raka.

Kralj je princu Williamu na slovesnosti v vojaškem letalskem centru predal častno vodenje vojaškega letalskega korpusa, bojne letalske enote britanske vojske. Tako bo William kot prestolonaslednik predstavljal vojaško letalsko krilo, vključno z nekdanjo enoto svojega brata Harryja, torej 662. eskadriljo.

Princ William in kralj Karel Princ William in kralj Karel
Foto: PROFIMEDIA
Kralj Karel III. Kralj Karel III.
Foto: PROFIMEDIA
Princ William in kralj Karel Princ William in kralj Karel
Foto: PROFIMEDIA

Karel je na slovesni predaji spregovoril o velikem občudovanju delovanja vojaškega letalskega korpusa v Iraku in Afganistanu. “Čudovito pri tem je, da je res zelo dober pilot,” je 75-letni kralj dejal o svojem sinu.

Kot pilot helikopterja Apache v Afganistanu je služil princ Harry, zato se je domnevalo, da bo vodenje letalstva prevzel on, a se je leta 2020 umaknil iz kraljevega življenja.

Zdravniki so kralju prejšnji mesec dovolili, da se vrne k javnim dolžnostim. Jutri bo predvidoma opravil tudi svojo prvo večjo investituro, odkar so mu diagnosticirali raka. Canterburyjskega nadškofa bo povišal v viteza za njegovo ključno vlogo pri kronanju maja lani, pisateljici Jilly Cooper pa bo podelil naziv dame.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!