Kraljica Elizabeta II. se seli iz Buckinghamske palače

Magazin 10. Mar 202213:45 0 komentarjev
Kraljica Elizabeta II
Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta II. v Buckinghamski palači sicer ne biva več od marca 2020, zdaj pa se je odločila, da bo tudi uradno njena službena rezidenca, v kateri bo živela in opravljala svoje dolžnosti, dvorec Windsor.

In prav v dovrcu Windsor bo imela tudi službene obiske. Zaradi slabšega zdravja pa bo 95-letna kraljica odpovedala večino službenih potovanj, namesto nje bodo potovali drugi člani kraljeve družine. Pred dnevi je v Windsorju tako sprejela tudi kanadskega premierja Justina Trudeauja (50).

 kraljica Elizabeta II., Justin Trudeau
Profimedia

Zadnji dve leti je kraljica Elizabeta II. (95) preživela večino svojega časa. Tja se je preselila, ko se je začela pandemija, in v tem dvorcu (na sliki vhod) je preživela tudi zadnje skupne dneve s soprogom, princem Philipom, ki je preminil lani aprila.

dvorec Windsor
Profimedia

Mogoče je delno na odločitev o selitvi vplivalo tudi dejstvo, da se v večini Buckinghamske palače odvijajo obnovitvena dela, ki naj bi trajala kar do leta 2072. Ko bosta princ Charles (73) in soproga, vojvodinja Camilla (74) zasedla britanski prostor, bosta prav ona dva živela v obnovljeni palači.

Buckinghamska palača
Profimedia

Kraljici v Windsorju ne bo hudega, saj je na ta dvorec zelo navezana. Tu je bila s pokojnim soprogom, tu ima svoje konje. Poleg tega v bližini živi še njen sin, princ Andrew (62). Blizu je tudi princ Edward (57), ki s soprogo in otroki živi v Bahshot Parku. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!