Le nekaj metrov dolga sanjska plaža, ki jo morate rezervirati vnaprej

Magazin 10. Jul 202206:00 > 11:25 1 komentar
Caprera, Cala Coticcio, Sardinija, plaža
Profimedia

V bližini Sardinije leži le kakšnih 10 metrov dolga sanjska plaža, ki jo zaradi turkiznega morja in peska mnogi primerjajo s Tahitijem. Da bi jo ohranili neokrnjeno, je število obiskovalcev omejeno na 60 oseb dnevno.

Otok Caprera v Tirenskem morju, v bližini Sardinije — drugega največjega otoka v Mediteranu — ne slovi zgolj kot otok koz, saj na njem živijo divje koze, po katerih je dobil tudi ime (capra v italijanščini pomeni koza).
Caprera, Cala Coticcio, Sardinija, plaža
Profimedia
Otok je tudi del Magdalenskega otočja in zaščitenega območja nacionalnega parka La Maddalena, nanj pa se je v pokoju umaknil slavni general Giuseppe Garibaldi. A eden največjih atributov tega otoka, ki privablja obiskovalce, je čarobni zaliv in plaža Cala Coticcio, ki jo nekateri primerjajo s Tahitijem.
Caprera, Cala Coticcio, Sardinija, plaža
Profimedia
Zaradi drobnega belega peska in turkiznega morja je ta majhna plaža, ki je skrita med skalami in mediteranskim rastlinjem, priljubljena med izletniki, saj je idealna za potapljanje in občudovanje sredozemske pokrajine ob vzponu po skalah, ki obdajajo zaliv.
Caprera, Cala Coticcio, Sardinija, plaža
Profimedia
Da bi na tem – sicer zelo poredko poseljenem otočku – ohranili naravo, so Italijani za obiskovalce te znamenite plaže zaostrili pravila. Dnevno jo lahko obišče le 60 oseb, ki morajo svoj obisk rezervirati vnaprej preko lokalnega vodnika. Uvedli so tudi denarno nadomestilo za obisk plaže v višini treh evrov. V kolikor se na plažo odpravite brez vodnika, lahko dobite kazen, še navaja dnevnik.hr.  Več informacij o otoku in znamenitostih v bližini plaže preberite tukaj, saj otok skriva še druge plaže in znamenitosti, vredne obiska, izkušnje obiskovalcev pa so v spodnjem videu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.