Ljubica med 11-dnevnim dopustom v Grčiji zapravi le 10 evrov. Kako je to mogoče?

Magazin 22. Jun 202209:17 > 09:29 14 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Kakšen je recept upokojenke Ljubice, ki trdi, da lahko med 11-dnevnim počitniškim oddihom v Grčiji zapravi le deset evrov? V znesek sicer ni všteto prenočišče, a ji vseeno marsikdo ne verjame.

Na Facebook strani Grčka Info, kjer si predvsem srbski turisti izmenjujejo koristne informacije o poletnih počitnicah v Grčiji, je pred dnevi veliko pozornosti pritegnila objava, kjer se član skupine sprašuje, ali je mogoče preživeti dan v enem od grških letovišč z desetimi evri na osebo. “Brez prenočišča – v mislih imam hrano, kopanje in kakšen ogled. Prosim za izkušnje,” je zapisal član in do danes prejel skoraj 700 komentarjev.

Nekateri so iz svojih izkušenj opisovali, da se čez dan komaj prebijejo s stotimi evri, spet drugi so trdili, da niti v Srbiji dneva ne morejo preživeti z 10 evri na osebo na dan. Veliko pozornosti pa je pritegnil komentar upokojenke Ljubice, ki je pojasnila, da ji za 11-dnevni dopust v Grčiji zadostuje le 10 evrov.

“S prijateljico sva v skupno denarnico dali deset evrov in to je zadostovalo za 11 dni. Kavo pijeva v apartmaju, kruha ne jeva, sokov in drugih pijač ne pijeva, kupujeva kislo mleko, zelenjavo, sadje, suhomesnate izdelke pa prineseva od doma,” je zapisala Ljubica. “Deset let že preživljava počitnice tako in nikdar nisva zapravili več. Midve sva sicer upokojenki, verjamem pa, da imajo mladi večje potrebe,” je še zapisala Ljubica. Ko je v nadaljevanju prejela nekaj komentarjev članov, ki so ji očitali, da je to nemogoče ter da sami ne bi nikdar počitnic preživljali na tak način, pa jim je odgovorila, da naj nikar ne mislijo, da nima denarja. “Enostavno sva se naučili tako preživljati počitnice in ne čutiva, da sva za kaj prikrajšani,” je še zapisala.

Pa je Ljubičin recept res izvedljiv? Če se v Grčijo odpravite izven sezone, se odpoveste izletom, ležalnikom in senčnikom na plaži, jutranjim kavam v lokalih in občasnim gyrosom ter od doma prinesete večino živil, potem bi morda res lahko prišli čez dopustniško letovanje po izjemno ugodni ceni. Na podlagi okvirnih cen, ki jih je objavil portal Grčka info, boste tako za liter mleka odšteli med 1 evrom in 2,5 evra, za kilogram paradižnika boste odšteli med 1,5 evra in 2,5 evra, za kilogram krompirja pa med 0,8 evra in 1,6 evra.

PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.  

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje