Ljubljana je najboljša zelena prestolnica v Evropi

Magazin 20. Okt 202112:44 > 13:57 1 komentar
Razgled na deževno Ljubljano
Žiga Živulovič jr./BOBO

Organizacija European Best Destinations je Ljubljano uvrstila v sam vrh izbora dvajsetih najboljših zelenih glavnih mest Evrope. Naziv "European Best Green Capital" (Evropska najboljša zelena prestolnica) si je Ljubljana prislužila tako z razvojem trajnostnih pristopov k turizmu kot tudi z odličnimi naravnimi danostmi.

Organizacija European Best Destinations, ki je del mreže Evropskih destinacij odličnosti (EDEN) in si prizadeva za razvoj trajnostnega turizma v Evropi, je razglasila dvajset evropskih prestolnic, ki so jim podelili naziv “European Best Green Capitals”. Na lestvici, ki jo je žirija oblikovala že šesto leto zapovrstjo, je Ljubljana zasedla zavidljivo prvo mesto, so sporočili iz Turizma Ljubljana.

Kot so dodali, je žirijo prepričala kakovost ljubljanskega zraka in vode, obsežne zelene površine na prebivalca, urejenost javnega prevoza in kolesarskih poti, naravni turizem in možnost aktivnih počitnic. Med glavnimi prednostmi je trajnostna usmerjenost ljubljanske regije kot turistične destinacije.

Z uvrstitvijo na lestvico je Ljubljana deležna izpostavitve na  prvi evropski spletni strani za promocijo turizma, poleg tega pa še objave v ameriški reviji Forbes USA, ki se posveča predvsem financam, industriji, investicijam in marketingu, in ima skoraj 80 milijonov bralcev, so še sporočili iz Turizma Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje