Louis Vuitton predstavil kolekcijo v sodelovanju z NBA

Magazin 13. Nov. 202114:45
Delite:
louis vuitton nba
Foto: Profimedia

Francoska modna hiša Louis Vuitton je za to sezono predstavila novo sodelovanje z ameriško košarkarsko zvezo NBA. Gre za moško kapsulno kolekcijo, ki vključuje modne kose, navdihnjene po zlati dobi košarke, 90. letih.

V nadaljevanju partnerstva sta se ameriška košarkarska zveza NBA in modna hiša Louis Vuitton ponovno združili in lansirali kapsulno kolekcijo za jesen in zimo 2021/22. Kolekcijo zaznamujeta njuno drugo sodelovanje ter ponoven obisk košarkarskih igrišč 90. let in takratne evforije, ki jo je ta šport doživel. Proslavljajoč vpliv lige NBA na pop kulturo in modo, je kreativni direktor znamke Louis Vuitton Virgil Abloh združil klasični monogram LV ter priložnostna oblačila s pisanimi vzorci besedila.

louis vuitton NBA
Foto : Profimedia

Motiviran za izmenjavo med francosko obrtjo in ameriškim športom je Virgil ustvaril omejeno linijo oblačil in dodatkov, ki združuje embleme obeh institucij. Kolekcija prilagaja oblikovalčeve kode z ikonografijo košarkarskega sveta ter spoštuje vrednote povezljivosti in vključevanja, ki so ključ vizije Virgila Abloha za znamko Louis Vuitton.

louis vuitton, NBA
Foto : Profimedia

Na oblačilih in modnih dodatkih so številni detajli, ki spominjajo na košarkarske rekvizite. Usnjene jakne imajo živahne zaplate v obliki košarkarskih žog in mrež ter so v kontrastu z univerzitetnim puloverjem s črno-belimi detajli. Torba Keepall ima na sprednji strani na primer rdeči in modri logotip NBA, na straneh pa se zgodi ponovitev z mrežico. Tu so še prešite bomber jakne in košarkarske kratke hlače, torbe v obliki žog in drugi športni detajli.

louis vuitton, NBA
Foto : Profimedia

“Ta kolekcija slavi kulturni prispevek košarke in njenega raznolikega karakterja ter idejo o povezanosti kot sili enotnosti,” je o sodelovanju s košarkarsko ligo še povedal kreativni direktor znamke Louis Vuitton.

louis vuitton NBA
Foto : Profimedia
Komentari

Vaš komentar