Marta Kos objavila, kam se je odpravila na poročno potovanje

Magazin 16. Jul 202209:01 > 09:09 3 komentarji
Marta Kos
Facebook: Marta Kos

Kandidatka stranke Gibanja Svoboda za predsednico države Marta Kos je na svojem Facebooku objavila, da bo letošnji dopust zanjo in njenega soproga Henrija Gétaza poseben. Odpravljata se namreč, kot je zapisala, na poročno potovanje. "Tam, kjer se najbolje počutiva, med hribe in gore," je zapisala.

Marta Kos, ki bo na jesenskih predsedniških volitvah nastopila kot kandidatka Gibanja Svoboda, je na svojem profilu na Facebooku sporočila, da odhaja na počitek. “S Henrijem odhajava danes na dopust. Čisto poseben bo – poročno potovanje. Tja, kjer se najbolje počutiva, med hribe in gore,” je zapisala.

V nadaljevanju se je med drugim preizpraševala, zakaj v Sloveniji izrazu poročno potovanje ne rečemo drugače. “V angleščini je vse povezano s sladkim medom in trajanjem ene lune, ki raste in pojema – honeymoon, Nemci mu rečejo Flitterwochen, kar ima dosti opravka z nežnostjo, Francozi lune de miel – ali voyages de noces,” je ugotavljala.

Zapis je sklenila s prepričanjem, da bo dopust lep in tudi drugim zaželela lepe počitnice.

Marta Kos je sicer ena od treh vidnejših kandidatov, ki so napovedali boj za predsedniško tekmo. Za predsednico države bosta kandidirala tudi Nataša Pirc Musar in Anže Logar. Nekdanji predsednik države Milan Kučan je sicer pred časom poudaril, da bi bilo sistemsko nesprejemljivo, če bi imela stranka Gibanje Svoboda v rokah tri najpomembnejše politične funkcije v državi – predsednika vlade, predsednico državnega zbora in predsednico države.
Kos se je na očitke prvega predsednika države odzvala v zapisu na svoji spletni strani. “Razumem legitimnost pomisleka prvega predsednika in verjamem v njegovo dobronamernost. A še toliko bolj verjamem v lastno sposobnost samoomejevanja, zato bi veljalo ta legitimni očitek najprej skupaj premisliti, nato pa tudi uveljaviti nekaj dodatnih varovalk,” je poudarila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje