Med prenovo hiše odkril 111 let staro škatlo: kaj je bilo v njej

Magazin 13. Apr 202405:13 0 komentarjev
Med prenovo hiše našel časovno kapsulo
Foto: PROFIMEDIA

Moški je odkril 111 let staro časovno kapsulo, v njej pa so ga presenetili nenavadni predmeti.

Več kot 111 let je časovna kapsula čakala, da bodo njeno vsebino ponovno odkrili. Časovno kapsulo iz leta 1913 je med prenovo hiše v zidu odkril moški, ki sedaj raziskuje pomen svojih najdb, piše Mirror.

Moški iz mesta Grand Rapids v Michiganu verjame, da so predmeti, najdeni v kapsuli, last otroka. Med njimi je ročno napisano pismo z risbo, izvod glasila The Wellspring For Young People z dne 8. novembra 1913 in karto z napisom Compliments of Julius A Friedrich, General Music Dealer, na kateri je podoba dveh otrok.

To pa še ni vse, saj je odkril še eno karto, za katero domneva, da izhaja iz družabne igre, sliko Jezusa Kristusa, domino, igračo v obliki majhne ponve, marmor, dve palici in nekaj, kar je videti kot doma narejen palčni klavir.

Svoje odkritje je delil na Redditu: “Med prenavljanjem doma na območju Heritage Hilla sem v steni našel otroško časovno kapsulo. V njej sem poleg nekaj drobnarij in časopisa iz leta 1913 sem našel tudi karto z napisom ‘Veliko sreče’. Zdi se, da bi lahko bila del družabne igre. Kdo ve, za katero igro gre?” je vprašal uporabnike.

“Lahko bi bila iz Igre sreče Miltona Bradleyja, ki je izšla leta 1890. Časovno obdobje ustreza in opis igre se ujemata z najdbo,” je zapisal eden od uporabnikov, medtem ko mu je drugi predlagal, naj stopi v stik z muzejem, kjer naj preveri, ali bodo karto sprejeli kot donacijo in mu morda celo posredovali informacije o prvotnem lastniku kapsule.

“O, vav! To je noro. Ti da misliti, koliko takih stvari je še vedno neodkritih. Hvala za delitev!” je svoje navdušenje nad odkritjem izrazil tretji uporabnik, medtem ko mu je četrti svetoval “obisk lokalne knjižnice, ki ima obsežen oddelek lokalne zgodovine, in lahko ponudi dodatne informacije o hiši in njenih prejšnjih lastnikih”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!