Naročili so bogato pojedino: ko je prišel čas za plačilo, so izvedli trik

Magazin 23. Apr 202410:35 6 komentarjev
Foto: Zajem zaslona/Facebook

Občudovali so okuse italijanske kulinarike, uživali v sočnih zrezkih, razvajali brbončice s čudovitimi sladicami in si privoščili 15 steklenic vina. Ko je prišel čas za plačilo, se je zgodil nepričakovan zaplet.

Osemčlanska družina je obiskala restavracijo Bella Ciao v slikovitem Port Talbotu v Walesu.

Po obilnem obroku, ki je vključeval vrhunske zrezke, razkošne sladice in pestro izbiro vina, so se odločili, da zapustijo lokal brez plačila. Zaposleni v restavraciji, znani po svoji italijanski kuhinji, so razkrili, da je bil njihov obrok vreden 329 funtov (približno 381 evrov), kar je povzročilo nemalo razburjenja, piše Daily Mail.

Ko so prejeli račun, je mama poskušala znesek poravnati s plačilno kartico, ki je bila dvakrat zavrnjena. Osebju naj bi rekla, da bo njen sin počakal v restavraciji, medtem ko bo odšla po drugo kartico. Na koncu se ni vrnila, nekaj trenutkov pozneje pa je iz restavracije izginil tudi fant.

“Fant je stekel proti vratom. Moj sin je želel iti za njim, a sem mu rekel, naj tega ne stori,” je za britanski Mirror povedal vodja restavracije Tyrone Reese.

Pozneje je Reese ugotovil, da ni bilo mogoče stopiti v stik z družino, saj je bila številka, na kateri so sprejeli rezervacijo, lažna. Incident je nato prijavil policiji.

Restavracija je na družbenih omrežjih objavila posnetek nadzorne kamere, ki je takoj postal viralen, saj si ga je ogledalo že več kot 12 milijonov ljudi. Po objavi posnetka je Reese povedal, da so ga bombardirali s klici iz drugih restavracij na tem območju, ki so poročale o podobnih izkušnjah z družino, ki se je izmuznila plačilu.

Lastnik restavracije je izrazil razočaranje nad počasno reakcijo policije, ki ni ukrepala hitreje, da bi ujela storilce. “Redno plačujem davke, a vendar se počutim nemočnega. Jezen sem, da se to dogaja in da so krivci še vedno na prostosti,” je povedal.

Objavljeni posnetki so Reesu pomagali pri poslovanju, saj se je naslednji večer število rezervacij potrojilo, kar je opisal kot “znak solidarnosti lokalne skupnosti”. Mimogrede, beg iz restavracije brez plačila je v Veliki Britaniji kaznivo dejanje, za katero je predpisana kazen do dveh let zapora.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje