Kremasta sladica, ki je Italijani ne odobravajo: pripravite jo v 20 minutah

Navdih 10. Mar 202419:15 0 komentarjev
tiramisu s pistacijami
Foto: PROFIMEDIA

Če ste ljubitelji pistacij, vam bo všeč ta preprosta sladica, ki zahteva le nekaj sestavin in se jo pripravi v manj kot 20 minutah. Preberite recept za lažni tiramisu s pistacijami.

Tiramisu je italijanska klasika, pripravljena iz piškotov, namočenih v espresso in mascarponeja, ki jo na koncu posipajo s kakavom.  Izdelkov, ki vključujejo oreščke, pa Italijani ne priznavajo kot tiramisu in nad receptom ne bodo najbolj navdušeni, a zato ta sladica ne bo nič manj okusna.

Lažni tiramisu ne vsebuje kave, če pa želite, lahko piškote namesto v mleko namočite v kavo.

Gostota bo odvisna od kreme iz pistacij, ali namaza, če se vam zdi pregosta, jo poljubno razredčite z mlekom, ki ga postopoma dodajate po žlicah. Sladico lahko potresete tudi s kakavom.

Sestavine:

40 g pistacij (nesoljenih, sesekljanih)
80 g sladkorja v prahu

200 g baby piškotov
400 g pistacijeve kreme (namaz)
250 g mascarponeja
250 g smetane za stepanje

200 ml mleka

Priprava:

V veliko skledo dajte mascarpone in pistacijevo kremo. Dodajte jima sladkor in dobro premešajte. Nato v globok krožnik nalijete nekaj mleka in vanj na hitro namočite piškote, ter pazite, da ne razpadejo.

Piškote naložite v steklene skodelice lahko pa tudi v kakšen drug model, namažite s pistacijevo in maskarponejevo kremo in postopek ponovite. V hladilniku pustite vsaj dve do tri ure.

Po želji posipajte s kakavom in okrasite s sesekljanimi pistacijami. In dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!