Na spletu delila neverjetno enostaven trik za čiščenje straniščne školjke

Navdih 29. Sep 202320:09 0 komentarjev
čiščenje
Profimedia

Čiščenje straniščne školjke za marsikoga neprijetno opravilo, še posebej, če se na njej nabere vodni kamen. Trdovratnih madežev ni enostavno odstraniti, pogosto pa ne pomagajo niti močna kemična sredstva, ki lahko ob nepazljivosti povzročijo tudi alergijsko reakcijo. A obstaja trik, ki vam bo čiščenje bistveno olajšal, nad rezultati pa boste naravnost navdušeni.

Čiščenje straniščne školjke ne spada med enostavnejša gospodinjska opravila, pogosto pa vključuje tudi močna čistila, ki dražijo. Vendar pa obstaja zelo poceni in naraven način čiščenja školjke, ki je povrhu vsega okolju popolnoma neškodljiv. Najboljše od vsega pa je, da vam školjke pri tem sploh ne bo treba drgniti, ampak zgolj sprati z vodo.

Loren iz Avstralije je na družbenih omrežjih delila domači trik, kako enostavno očistiti še tako trdovratne madeže in vodni kamen, brez uporabe kemikalij in mukotrpnega drgnjenja. “Kot večina ljudi tudi sama ne maram čistiti stranišča. Ker pa imam otroke, moram skrbeti za higieno kopalnice, predvsem pa straniščne školjke. Namesto drgnjenja in dragih kemikalij, zaradi katerih so se mi včasih solzile oči, sem našla poceni in neverjeten način čiščenja stranišča brez težav,” je po poročanju Nova.rs dejala.

Kot je pojasnila, za čiščenje uporablja citronsko kislino, ki zlahka odstrani vodni kamen in najtrdovratnejše madeže. “Zvečer pred spanjem v straniščno školjko zlijem 50 gramov citronske kisline, pri čemer pazim, da ta prekrije vodni kamen in madeže. Spustim pokrov školjke in pustim stati čez noč. Zjutraj školjko enostavno splaknem, vse usedline pa se preprosto sperejo. Pomembno je le, da med delovanjem citronske kisline nihče ne uporablja stranišča. Prav zato to počnem ponoči, ko vsi spimo,” je pojasnila.

Loren je še dodala, da bo z uporabo citronske kisline, vaša školjka zasijala kot nova.