Popolnoma sta prenovila staro hišo in celo prihranila

Navdih 29. Maj 202310:07 0 komentarjev
prenova kuhinje hipe stanovanja
PROFIMEDIA

Britanski par je kupil več kot 140 let staro hišo in jo prenovil v skandinavskem stilu. Poglejte, kaj sta naredila in kako sta prihranila veliko denarja.

Prenova doma je obsežen projekt, ki zahteva dobro načrtovanje in veliko časa, hkrati pa je precejšen finančni zalogaj. Če večino dela naredite sami, lahko veliko prihranite. To je uspelo grafični oblikovalki Hannah Heemsbergen in njenemu partnerju, inženirju Oliverju Marshallu, iz Salisburyja v Veliki Britaniji, ki sta staro hišo spremenila v čudovit dom v skandinavskem stilu, poroča portal zadovoljna.dnevnik.hr.

PROFIMEDIA

PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
Hannah Heemsbergen in Oliver Marshall/PROFIMEIDA

Za 235.000 funtov (nekaj več kot 270.000 evrov) sta 28-letnika kupila staro viktorijansko hišo s tremi spalnicami, zgrajeno leta 1880.

“Vse delo sva opravila sama,” je za Jam Press povedala Hannah. “Edina pomoč, ki sva jo imela, sta bila gradbenik, ki je v kuhinji vgradil jekleno gred in s tem povečal prostor, in fasader.” Vse ostalo sta opravila sama, je še povedala, predvsem zaradi visokih stroškov, ki bi jih zahtevalo plačilo delavcev, pa tudi zato, ker imata rada nove projekte. Tako sta zavihala rokave in za preureditev hiše porabila le nekaj več kot 10.000 evrov (9.000 funtov).

PROFIMEDIA

Začela sta s pleskanjem sten v spalnicah in brušenjem podov, kar ju je stalo manj kot 350 evrov (300 funtov).

Vso opremo in dekoracijo sta kupovala v trgovinah z rabljeno robo, pri tem pa sta pazila, da so bili vsi predmeti v bež, belih, sivih in modrih tonih, ki so značilni za skandinavski šik. Ena njunih večjih investicij je bil leseni pod, ki je bil popolnoma gnil in trhel, zaradi česar sta ga morala odstraniti in položiti novega. Kupila sta ga na eBayu za 1.700 evrov (1.500 funtov). Kuhinjsko pohištvo sta kupila v trgovini, ki ponuja ločene elemente za projekte “naredi sam”, v prostor pa sta namestila tudi novo, večje okno, zaradi česar je kuhinja veliko bolj svetla. Opremila sta jo z novimi ploščicami in policami, na katere sta postavila razne dekorativne predmete. Tako je njuna kuhinja zablestela, prav tako pa tudi celotna hiša, ki je sedaj videti kot nova.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.