Test, ki v nekaj sekundah razkrije, ali vaši možgani dobro delujejo (VIDEO)

Navdih 04. Okt 202311:40 3 komentarji
roka, dlan, prsti
Foto; zajem zaslona/INSTAGRAM

Preprost test s prsti na rokah vam lahko pokaže, v kakšni formi so vaši možgani. Lahko ga izvajate tudi kot vajo za možgane in prstne mišice.

Nesporno je, da možganska aktivnost s starostjo upada, zato je zelo pomembno, da možgane neprestano treniramo in ne dopustimo, da prehitro začnejo propadati, piše N1 Sarajevo.

Obstaja nekaj praktičnih testov, ki lahko pokažejo, v kakšni formi so naši možgani. Enega od njih je na Instagramu objavil terapevt in maser James Moore iz ameriškega Kentuckyja.

Test je preprost in ga lahko naredite kjerkoli in kadarkoli. Najprej prekrižajte kazalec in sredinec, s palcem se dotaknite konice prstanca, potem pa še pomigajte s prostim mezincem. Če lahko naredite vse naenkrat, vaši možgani delujejo brezhibno, pravi Moore.

“Vsak prst ima več kot 3.000 mehanskih receptorjev, ki so kot nekakšna avtocesta do vaših možganov – točneje do tistega dela možganske skorje, ki upravlja motoriko in čute,” pojasnjuje Moore in dodaja, da je test tudi dobra vaja za stimulacijo možganov.

Pri tem ni pomembno, na kateri roki naredite test, najboljše pa je, če ga lahko naredite na obeh rokah, po možnosti naenkrat.

Lahko pa ta vaja postane vaša vsakodnevna “mini telovadba za možgane” (in seveda za prstne mišice), ki jo lahko nadgradite še s kakšno različico – prekrižate tudi prstanec in mezinec, potem pa se s tako prekrižanimi prsti dotaknete palca, ali pa prekrižate sredinec in prstanec, na vsaki roki prekrižate druge prste … in podobno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje