Novo leto se je za švedsko princeso Victorio začelo z veliko spremembo

Magazin 17. Jan 202308:00
Princesa Victoria, princ Daniel
Foto: Profimedia

Po samo dveh letih in pol sta se morala švedska princesa in prestolonaslednica Victoria in njen soprog princ Daniel posloviti od svoje osebne asistentke. Zakaj je dala odpoved, dvor še ni dal uradne izjave.

Švedska prestolonaslednica princesa Victoria (45) in njen soprog princ Daniel (49) sta morala poskrbeti za zamenjavo njune osebne asistentke. Po samo dveh letih in pol je namreč dala odpoved Lena Bartholdson, sicer diplomirana politologinja, kar je marsikoga presenetilo, saj so bili na švedskem dvoru z njo zelo zadovoljni. Odpovedala se je položaju najožje zaupnice prestolonaslednice in njenega soproga. Točnega vzroka za to, da Lena odhaja, palača ne navaja. Victoria je prestolonaslednica postala šele, ko je imela dve leti in pol. Viktorija bo šele četrta kraljica v zgodovini švedske kraljeve hiše in prva po letu 1870.

Princesa Victoria, princ Daniel
Profimedia – princesa Victoria, princ Daniel, princesa Estela (10), princ Oscar (6)

Švedski dvor pa je že predstavil Isabello Törngren, ki bo svojo službo nastopila  1. marca. “Zelo se veselim svoje naloge, da bom v pomoč prestolonaslednice pri njeni pomembni vlogi bodoče voditeljice države in sodelovanja z njenimi kolegi pri načrtovanju in izvajanju dejavnosti prestolonasledniškega para,” je dejala Isabella Törngren v uradni izjavi. V prihodnje bo načrtovala in spremljala celoten program Victorie in Daniela ter ju spremljala na pomembnih dogodkih – a vedno v ozadju. Delovala bo kot tiha senca, na katero se lahko kraljevi par vedno zanese.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.