Recept: cezarjeva solata

Magazin 25. Avg 202204:00
cezar
Foto: PROFIMEDIA

Solate so vedno dobra izbira za kosilo.

Sestavine:

– 1 solata ledenka

– 250 g pečenega piščančjega fileja

– 100 g krutonov

– 50 g parmezana

– 50 ml oljčnega olja

– 2 žlici limoninega soka

– 1–2 stroka česna

– 1 žlička gorčice

– 1 žlička worcestrske omake

– sol, poper

Priprava:

Solato dobro operite, posušite in narežite na manjše kose. Dajte jo v večjo posodo.

Natrgajte pečeni piščančji file in ga skupaj s krutoni dodajte v solato.

Polovico parmezana narežite na tanke liste ter ga dodajte v solato.

Preostali parmezan naribajte in ga zmešajte z oljčnim oljem, sesekljanim česnom, limoninim sokom, gorčico in worcestrsko omako. Posolite in popoprajte.

Omako prelijte po solati in postrezite.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar