Recept: piščančji file z brokolijem in sezamom

Magazin 14. Mar 202204:00
piščančji file
Foto: PROFIMEDIA

Kosilo, ki se hitro pripravi.

Sestavine:

– 2 piščančja fileja

– 1 žlica medu

– sol, poper

– 1/2 limone

– 3 žlice oljčnega olja

– 1 strok česna

– 300 g cvetov brokolija

– malo čilija

– 1 žlica prepraženega sezama

Priprava:

Piščančje meso narežite na kocke in dajte v posodo.

Dodajte med, posolite, popoprajte, nakapajte limonin sok in dodajte eno žlico oljčnega olja.

Premešajte in pustite, da se marinira približno 10 do 20 minut.

Brokoli dajte v slano zavrelo vodo in ga kratko kuhajte in nato precedite.

Ohladite ga s hladno vodo, da ohranite zeleno barvo.

V večji ponvi dobro segrejte 2 žlici oljčnega olja in dodajte piščančje meso. Meso pražite in občasno premešajte.

Na koncu dodajte pretlačeni česen in brokoli in še malo pražite.

Jed posujte s čilijem, po želji.

Posujte s sezamovimi semeni in postrezite.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar