Reševalna akcija: slonji mladič padel v jarek, mati od stresa omedlela

Magazin 17. Jul 202218:19 0 komentarjev
slon
Reuters

Na Tajskem je v Narodnem parku Khao Yai prišlo do nezgode s srečnim koncem. Slonji mladič je padel v jarek, da bi ga izvlekli, pa je bilo od tajskih veterinarjev potrebno veliko napora. Slonjega mladiča so uspešno rešili, njegovo mater, ki je od stresa izgubila zavest, pa so morali oživljati.

V Narodnem parku Khao Yai na Tajskem je v sredo prišlo do reševalne akcije slonjega mladiča in omedlele slonice. Po poročanju CBS naj bi mati in mladič s čredo potovala prek območja, a je mladič zaradi spolzkega in blatnega terena spolzel v jarek. Njegova mati je ostala z njim, oba pa je odkril naključni mimoidoči in o tem obvestil pristojne v parku.

Ko so veterinarji mladiča poskusili izvleči, jim je želela pomagati tudi slonova mati, zaradi česar so morali na njej uporabiti pomirjevala. Pod vplivom pomirjeval je slonica prav tako delno spolzela v jarek. Ko je nato od stresa omedlela, so veterinarji na njej izvedli oživljanje. Slonico so s skakanjem po njej oživljali tako dolgo, da je spet prišla k zavesti, poroča Reuters.

Tako mati kot mladič sta po poročanju Reutersa okrevala in se vrnila v divjino.

slon slon
Taanruuamchon/REUTERS
slon slon
Taanruuamchon/REUTERS
slon slon
Taanruuamchon/REUTERS

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!