Ribe množično skakale iz reke Tise (VIDEO)

ribe, Tisa, Reddit, tolstolobik
REDDIT/Zajem zaslona

Pri Bečeju v Vojvodini so ujeli nenavaden prizor, ko so ribe množično, skoraj pobesnelo skakale iz reke.

“Kaj natančno se je zgodilo s tolstolobiki v Tisi? Zakaj ribe kaotično skačejo iz vode?” Tako je uporabnik Reddita naslovil svoj posnetek, ki kaže, kako je jata rib pobesnelo skakala iz vode. Posnetek je nastal v bližini Bečeja v Vojvodini. Mnoge je začudil ali navdušil, nekatere celo prestrašil.

Kot poroča N1 Beograd, ki je objavil viralni video, ne gre za nič nenavadnega. To je običajno vedenje tolstolobikov, še posebej ko se začenja njihova selitev po rekah. Takrat so ribe občutljive na motnje, zmotijo jih lahko že hrup, bližina plenilcev in celo onesnažena voda. Ob takšnih motnjah začnejo skakati iz vode.

Posnetek je seveda vzbudil množico duhovitih komentarjev. “Slišale so, da se pri nas boljše živi, pa poskušajo preiti na kopno,” se glasi eden od njih. “Stroji bodo napadli Zion, ribe pa se pripravljajo na konec sveta,” piše drugi komentator. “Nekdo je lovil ribe z elektriko,” pa je poskusil ribje poskakovanje razložiti tretji.

Tolstolobiki so ribe iz družine krapov, ki izvirajo iz vzhodne Sibirije, natančneje iz reke Amur, od koder so jih naselili tudi po drugih rekah po svetu. Njegovo ime izhaja iz ruščine in pomeni “debelo čelo”.

Vse N1ajboljše! Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.