”Sendvič oblačenje” bo za vedno spremenilo vaš modni videz

Magazin 24. Maj 202217:00 0 komentarjev
Sendvič oblačenje
Profimedia

Se želite obleči, ne da bi tvegali modni spodrsljaj? To obljublja tehnika "sendvič oblačenja''. Preverite, kako jo uporabiti.

Na spletu je veliko modnih nasvetov za dober videz. Na različnih družbenih omrežjih številni uporabniki delijo svoje nasvete za ustvarjanje lepega videza na preprost in učinkovit način: na TikToku smo se na primer naučili, kako nositi obleko z odprtim hrbtom z modrčkom, ne da bi se ta videl, ali kako na nov način zavezati vrvice na sandalah.

Tokrat smo našli metodo, s katero lahko prenehamo delati napake pri videzu na Instagramu. Britanska vplivnica in stilistka Lydia Tomlinson je s svojimi sledilci delila svoj neustavljivi način usklajevanja videza ter kombiniranja proporcev in barv: oblačenje z metodo “sendvič”.

Umetnost uravnoteženega in sorazmernega oblačenja

Za uporabo svoje metode vas stilistka povabi, da pomislite na sendvič, od tod tudi ime. “Na vrhu in na dnu je kruh, na sredini pa nekaj drugega. To ustvari učinek ravnovesja, ista pravila pa lahko uporabite tudi za oblačila,” pojasnjuje v videoposnetku. Zgornji del obleke – plašč, jakna, pulover, majica ali celo torbica – je kruh na vrhu, spodnji del, kot so hlače ali krilo, je nadev, čevlji pa so kruh na dnu. Obleko je treba uravnotežiti tako, da se barva ali kroj zgornjega dela ujema s spodnjim delom.

Kako uporabiti metodo?

Strokovnjakinja navaja več primerov, ki vam bodo pomagali razumeti to metodo. Kar zadeva barvo, ni vedno nujno, da je barva zgornjega dela oblačila enaka barvi čevljev, vendar je priporočljivo ostati v enakih tonih, da se izognete stilskemu faux-pas.

Glede prileganja stilistka pojasnjuje, da je pri nošenju prevelikega kosa na vrhu najbolje vzpostaviti ravnovesje tako, da se odločite za nekoliko bolj impozantne čevlje, kot so na primer gležnjarji z debelim podplatom ali debeli mokasini. Na sredini izberite oprijete hlače ali popolno krojeno krilo, da vas oblačila ne bodo preglasila. Po drugi strani pa, če nosite majhen zgornji del, kot je kratek top, lahko za čevlje izberete sandale s tankimi trakovi, petke ali balerinke, nato pa se prepustite srednjemu delu: vrečastim kavbojkam, potiskanemu midi krilu, barvnim kratkim hlačam …

Lydia Tomlinson navaja veliko primerov harmoničnih in uravnoteženih videzov, ki se zaradi njene tehnike čudovito obnesejo. Metoda, ki jo lahko ukrademo, ko nam primanjkuje navdiha, in primeri videzov, ki jih lahko zlahka ponovimo!

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.