Slavni manekenki bosta svoj dohodek namenili žrtvam vojne v Ukrajini

Magazin 16. Mar 202211:00 0 komentarjev
bella hadid
Profimedia

Manekenka Gigi Hadid je pred dnevi naznanila, da bo svoj dohodek s tedna mode namenila pomoči potrebnim v Ukrajini. Njenemu zgledu bo sledila tudi sestra Bella pa tudi številne druge lepotice.

Bella Hadid je tako v nedavni izjavi dejala, da bo svoj prihodek z nedavnega tedna mode namenila žrtvam vojne v Ukrajini, ob tem pa je izrazila veliko podporo tudi svojim prednikom v Palestini, ki so že desetletja žrtve izraelskih napadov.

”Gledam svoje ukrajinske prijatelje, ki garajo in trdno delajo tu v Evropi. Tako blizu, a tako daleč od svojih družin, prijateljev, domov v Ukrajini, ki je trenutno žrtev brutalne okupacije in invazije. To doživljam zelo čustveno,” je v objavi na Instagramu zapisala 25-letnica in nadaljevala: ”Odločila sem se, da bom sledila zgledu sestre in Mice Argañaraz, zato bom prihodek namenila neposredno organizaciji, ki pomaga vsem pomoči potrebnim Ukrajincem, bodisi z zdravstveno pomočjo ali zatočišči. Prav tako bom še naprej podpirala palestinski narod in zemljo.«

Ena trenutno najuspešnejših manekenk je ob tem delila svojo fotografijo iz zaodrja Balenciaginega šova, na kateri pozira, odeta v modro-rumeno majico izpod rok oblikovalke Demne Gvasalia.  V objavi je zapisala še, da sočustvuje z vsemi, ki jih je vojna na tak ali drugačen način prizadela in jim spremenila življenja. Za konec je citirala še sestro Gigi, ki je v svoji izjavi zapisala: ”Naše oči in srca morajo biti odprti za vse človeške krivice. Želim si, da bi drug drugega videli kot brate in sestre ne glede na politiko, raso ali religijo. Konec koncev v vojni s svojimi življenji plačujejo nedolžni, ne pa voditelji.”

Gigi je v svoji objavi naznanila, da mora kot manekenka tudi v teh težkih in travmatičnih časih predstavljati nove modne kolekcije, čeprav to ni enostavno. Ker nima nadzora nad svojimi delovnimi urniki, se ji tako zdi prav, da vsaj s svojimi dejanji pokaže, da ji je mar. Poleg sestre je navdihnila tudi druge manekenke, da svoj denar namenijo žrtvam ukrajinske vojne. Za ta korak se je odločila tudi manekenka Kaia Gerber pa tudi oblikovalec Christian Siriano.