Slovenska ženska metal skupina Hellcats na turnejo po Angliji

Magazin 24. Avg 202210:15
Delite:
Hellcats
Foto: Dejan Simeunović

V okviru njihove angleške turneje bo prva slovenska vseženska metal zasedba Hellcats nastopila v angleških mestih, ki so svetovni rok glasbi dali velik pečat.

V Londonu bodo Saša Zagorc, Sonja Zagorc, Mia Marinič in Sara Levič nastopile v eni od trdnjav angleškega roka, O2 areni Islington, v kateri so med drugim nastopili že Kiss, Def Lepard, Maneskin, Doro, The Damned, Dimu Borgir in preostala zveneča imena te glasbene zvrsti. Pot jih bo vodila še v veličastni Majestic Theatre v Darlingtonu, v Manchestru pa bodo nastopile na velikem koncertu ob svetovnem dnevu boja proti raku na dojkah. Projekt poteka v organizaciji International Women of Rock, ki združuje in podpira ženske avtorske  ustvarjalke, v tem letu pa so si za promotorke izbrali tudi Hellcats.

Hellcats
Foto : Dare Brenko

Po turnejah v Nemčiji, Italiji in Rusiji se torej punce že drugič odpravljajo zunaj Evropske unije, ni pa skrivnost, da bodo šle morda prav kmalu ponovno, saj so na mizi vabila iz Argentine, ZDA, Japonske. V Sloveniji jih boste v kratkem lahko poslušali na festivalu MetalWitch v Ljubljani ter Kočevju, nato pa še čez mejo v avstrijskem Wildonu, kjer so si nabrale veliko zveste publike. Vse našteto služi tudi kot priprava na novo ploščo, ki bo njihove številne poslušalce iz Slovenije in tujine, angleška različica prejšnje plošče je bila večkrat ponatisnjena, zelo razveselila.

Hellcats
Foto : Arhiv izvajalca

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar