Strokovnjakinja razkrila trike z avtomobilskimi ključi, ki jih marsikdo ne pozna

Magazin 21. Maj 202410:51 0 komentarjev
Avtomobilski ključ
Foto: PROFIMEDIA

Strokovnjakinja za avtomobile razkriva magične funkcije vašega jeklenega konjička, ki jih morda še ne poznate.

Čjao Šjao Čečuan je vplivnica, ki sledilcem na TikToku razkriva tehnološke dodatke, ki so vse bolj priljubljeni v novih avtomobilih. Njen glavni cilj? Deliti skrivnosti, ki olajšajo vožnjo in rešujejo morebitne težave, ki jih prinaša moderna avtomobilska tehnologija.

Eden takih funkcionalnih dodatkov so transponderji, ki jih najdemo v pametnih ključih in ves čas oddajajo in sprejemajo signale, s katerimi komunicirajo z avtomobilom. Strokovnjakinja pravi, da lahko pametni ključ delo opravi namesto vas, če svojega vozila ne najdete na parkirišču, piše N1 Zagreb.

Samo pritisnite gumb za zaklepanje in prisluhnite pisku – sledite zvoku in že ste na poti do svojega avtomobila. “Tako boste zlahka našli svoj avtomobil,” je povedala.

Njeni nasveti so preprosti, a učinkoviti. Njen drugi nasvet je namenjen tistim, ki jih skrbi, da se vrata avtomobila niso dobro zaprla, potem ko avto pustijo na parkirišču.

Če vas skrbi, da se vrata niso dobro zaprla, je rešitev preprosta – še enkrat pritisnite gumb za zaklepanje na ključu. In če ne zaslišite pričakovanega piska, veste, da je čas za drugo preverjanje.

“Če ne slišite piska, pomeni, da vrata niso dobro zaprta,” je povedala v videu.

Ustvarjalka avtomobilističnih vsebin je pritegnila pozornost več kot 15,7 milijona ljudi, ki so všečkali njen video, v katerem je delila še eno zanimivo informacijo: če kdo poskuša na silo odpreti vrata ali avto začne “nenavadno vibrirati”, se bo vozilo samodejno aktiviralo in sprožilo močan alarm, da prestraši vsiljivce.

Uporabniki so bili navdušeni nad njenimi nasveti. “Res ste najboljši! Hvala za vse koristne informacije,” je zapisal eden od uporabnikov. Drugi je delil svojo izkušnjo: “To sem že preizkusil in deluje!” Tretji jo je pohvalil: “Vsak dan se pri vas naučim nekaj novega.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!