Svetovna prestolnica gastronomije je bližje, kot ste mislili

Magazin 30. Okt 202205:51
Bologna
PROFIMEDIA

Ko pomislite na svetovne prestolnice hrane, se vam prikažejo podobe Pariza in njegovi intimni bistroji, ogromna raznolikost ulične hrane v Hongkongu, New York s ponudbo hrane z vsega sveta, tržnice in ponudba Barcelone.

Po mnenju bralcev slovite revije Conde Nast Traveller pa gastronomska prestolnica ni nobeno od zgoraj naštetih mest. Bralci te prestižne revije so namreč ta laskavi naziv podelili italijanskemu mestu Bologna, glavnemu mestu in središču dežele Emilija – Romanja.

mortadella
PROFIMEDIA

Bologna ponuja veliko več od bolonjske omake. To mesto in širša regija Emilija – Romanja sta zaslužna, da uživamo balzamični kis, mortadelo, parmezan in odlično šunko. Poleg tega od tu izvirajo tudi lazanje in tortelini. Kulinarična tradicija je zelo živa, mesto je ponosno na svojo ponudbo hrane. Ponudba je pestra – od lokalnih restavracij in tržnic s svežo zelenjavo do restavracij z Michelinovimi zvezdicami.

Tako ne preseneča, da so Bologno razglasili za svetovno gastronomsko prestolnico.

tortelini
PROFIMEDIA

Poleg tega Bologna ponuja veliko več kot le gastronomijo. Od srednjeveškega starega mestnega jedra in skoraj tisočletja stare univerze do trgov in ikoničnih arkad – veliko razlogov je, da mesto vsako leto obišče več kot 1,5 milijona turistov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.