Tekmovalki brazilskega Big Brotherja ime Slovenija

Magazin 21. Jan 202211:19
Eslovenia Marques
Twitter Big Brother Brasil

V Braziliji se je v ponedeljek začela nova sezona resničnostnega šova Big Brother, eni od tekmovalk pa je ime Slovenija.

Nenavadno ime 25-letne Brazilke Eslovenie Marques – kar pomeni Slovenija – je v brazilski javnosti vzbudilo veliko zanimanja. Voditelji so ob predstavitvi tekmovalcev Eslovenii zaradi nenavadnega imena posvetili kar nekaj pozornosti.

Njen oče je navdih za ime dobil ob spremljanju jugoslovanskega konflikta v 90. letih. Želel je, da bi ji bilo ime Bosna in Hercegovina, a sta se z ženo nato odločila, da hčerko poimenujeta Slovenija, sta njena starša razložila na Twitterju.

Na uradnem Twitter profilu Eslovenie se je poleg njenega imena pojavila tudi slovenska zastava, k prepoznavnosti Slovenije pa so veliko prispevali tudi brazilski mediji, ki so poročali o nenavadnem imenu tekmovalke in njegovem izvoru.

Mlado Brazilko podpira tudi Veleposlaništvo Slovenije v Braziliji, ki na Twitterju redno deli spodbudne objave brazilskega Big Brotherja, ki zadevajo Eslovenio.

Novinar Vala 202 Matej Praprotnik, ki je na Eslovenio opozoril, pa meni, da toliko ljudi še nikoli ni navijalo za Slovenijo:

“Po moje bi bilo prav, da ta primer prevzame Borut Pahor in posname en video nagovor, rekel bi, prijazno vabilo Eslovênije na pogovor v prelepo Slovenijo,” se v enem od tvitov še pošali Praprotnik.