V hotel za družine ali odrasle?

Magazin 17. Jul 202214:07 > 14:16
dopust, počitnice
PROFIMEDIA

V zadnjem času postajajo vse bolj priljubljeni specifični hoteli, na primer namenjeni družinam ali izključno odraslim.

V zadnjih letih si Slovenci dopustniške užitke vse raje privoščijo v prilagojenih hotelih, govorimo o hotelih za družine in hotelih za odrasle. “Povpraševanje po obojih je vsako leto večje,” je pojasnila Nena Kraševec iz turistične agencije Palma.

Eden od družinskih hotelov, kamor Slovenci radi zaidejo, je hotel Amarin v Rovinju. “V hotelu so dobrodošli vsi, a ker je naš hotel namenjen družinam, nas obiskujejo predvsem družine z otroki. Zanimivo je, da je od skupnega števila gostov kar 45 odstotkov otrok,” je pojasnila Vanja Mohorović iz hotela Amarin. Po njenih besedah je hotel že od začetka dobro sprejet, saj lahko starši uživajo tako z otroki ali pa si nekaj časa vzamejo zase.

S tem se strinja bralka Mojca, ki že vrsto let obiskuje družinske hotele. “Prvič sva se za to odločila, ko je najina hčerka imela približno šest mesecev,” je povedala za N1. Za takšen hotel sta se s partnerjem odločila po priporočilu prijateljev, hitro sta ugotovila, da je navdušenje upravičeno. Kot je povedala, je velika prednost, da družino v hotelski sobi pričakajo stvari, ki jih starš pred prihodom označi v obrazcu, ki ga dobi po elektronski pošti, kot so otroška posteljica, banjica za kopanje, previjalna mizica … V vsakem toaletnem prostoru je previjalni kotiček s pleničkami, prav tako imajo v hotelu tudi otroški vrtec.

Amarin
hotel Amarin Rovinj hotel Amarin Rovinj
Amarin
Amarin
Amarin
Amarin
Amarin

“Velik plus je tudi, da imajo v restavraciji otroški kotiček, v katerem ti pripravijo svežo kašico iz izbranih sestavin. Poskrbljeno je tudi za starejše otroke, recimo z vsakodnevno animacijo in igralno sobo,” je še povedala. “Radi se vračamo v družinski hotel, predvsem zato, ker znajo poskrbeti, da je to pravi dopust tudi za starše, ne samo za otroke,” je še strnila.

Po drugi strani pa nekateri radi zavijejo tudi v hotele za odrasle (Adults only). Pri tem ne gre za hotele z žgečkljivimi vsebinami, ampak za letovišča, ki svojim gostom nudijo okolje brez razgrajanja v bazenih, tekanja po hotelski restavraciji in kričanja po hodnikih. Eden takih je butični hotel Sunrose 7 v Bohinju. Vodja projekta Anže Čokl je pojasnil, da je butični hotel namenjen zgolj odraslim, polnoletnim osebam. “Naši gostje so predvsem pari med 28 in 40 let, naslednja starostna skupina pa je do 50 let,” je povedal. Gostje so predvsem tujci, med covidnim časom pa so prevladovali Slovenci. Polno zasedeni so že skoraj vse do jeseni, pojasni Čokl. “Ker je hotel namenjen samo odraslim, ponuja drugačno vzdušje. Gostje se lahko zares sprostijo,” je dejal in dodal, da so nastanitveni objekt odprli leta 2019.

Sunrose 7
Sunrose 7
Sunrose 7
Sunrose 7
Sunrose 7
Sunrose 7
Sunrose 7
Sunrose 7

“Tovrstne ponudbe praktično v Sloveniji ni, zato smo v tem videli veliko priložnost. Poleg tega je zadovoljstvo gostov večje, saj točno vedo, kaj lahko pričakujejo,” je pojasnil odločitev o odprtju hotela zgolj za polnoletne. “Takšna odločitev je bila vsekakor pravilna, saj je povpraševanje res dobro. Gostje pa se radi vračajo, imamo par, ki je bil pri nas že šestkrat,” je dodal sogovornik. 

Se pa tu in tam najdejo gosti, ki jih zmoti, da otroci nimajo vstopa. “Predvsem gre za pohodnike, ki imajo otroke, oziroma tiste, ki si želijo v naši kavarni odpočiti, a spregledajo tablo, da imajo vstop le polnoletni. Ko jim razložimo, večinoma razumejo,” je še pojasnil Čokl.

Svojo izkušnjo v hotelu za odrasle je z nami delil tudi bralec Mitja. “Pred časom sva z dekletom obiskala takšen hotel, unovčila sva turistične bone. Bilo je nepozabno, brez otroškega direndaja in tekanja. Bilo sproščujoče,” je pojasnil.

Nena Kraševec iz turistične agencije Palma je ob tem še pojasnila, da je v Sloveniji ponudba družinskih hotelov in nastanitev vse bogatejša, a po njenih opažanjih manjkajo nastanitve za odrasle.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.