V kopalnici ju je čakalo neprijetno presenečenje (VIDEO)

Magazin 28. Jan 202405:33 0 komentarjev
črna plesen
Foto: Zajem zaslona/TikTok

Ko sta odprla izplakovalni kotliček, nista mogla verjeti očem.

Uporabnica TikToka je pojasnila, da sta bila z možem zelo negativno presenečena, ko sta odprla izplakovalni kotliček, piše The Sun.

Cevi in notranjost kotlička so bile namreč skoraj v celoti prekrite s črno plesnijo, voda pa je bila temna.

Za nasvet je prosila svoje sledilce. “Ne vem, kaj naj storim, kje naj sploh začnem?” je zapisala pod videom

Uporabniki TikToka so posnetek hitro komentirali, eden od njih je zapisal: “Vse skupaj zamenjajte.”

“Svoj dom temeljito dezinficirajte in preverite, da nimate črne plesni še drugod,” je dodal drugi. Tretji se je oglasil z naslednjim predlogom: “Kotliček morate izprazniti in očistiti notranjost kotlička (izklopite dovod vode), sperite ga s kisom in ponovno napolnite.”

“Mnogi ne razumejo, kako nevarno je, če si izpostavljen plesni,” pa je poudaril četrti.

Črna plesen je vrsta plesni, ki se pogosto pojavi v vlažnih in temnih prostorih. Čeprav je ta vrsta plesni manj pogosta kot druge, je lahko veliko bolj zdravju škodljiva. Proizvaja namreč strupeno snov, imenovano mikotoksin. Ta snov lahko povzroči številne zdravstvene težave, če je posameznik izpostavljen dolgotrajnim koncentracijam v okolju, v katerem živi ali dela.

Črna plesen se najpogosteje pojavi v vlažnih in slabo prezračenih prostorih, kot so kleti, kopalnice, kuhinje in podstrešja. Zato je v hladnem vremenu pomembno, da smo pozorni na pogosto napako pri ogrevanju, ki lahko privede do težav s plesnijo.

The Sun piše, da simptomi izpostavljenosti črni plesni vključujejo kihanje, kašljanje, rdeče oči in zamašen nos. Nekateri posamezniki pa so občutljivi na alergene, ki jih izloča črna plesen. Alergijske reakcije lahko vključujejo srbenje oči, izcedek iz nosu, kožne izpuščaje in splošno nelagodje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!