V trenutku odstrani maščobo: kaj očisti pečico bolje kot soda bikarbona in kis

Magazin 26. Nov 202215:39
pečica
PROFIMEDIA

Ne glede na to, kaj navadno uporabljate za čiščenje pečice, imamo dober predlog za novo metodo čiščenja, za katero mnogi trdijo, da je učinkovitejša od sode bikarbone in kisa ali močnih razmaščevalcev in žičnih strgal. Maščoba in umazanija z vrat pečice, tako s steklenega dela kot kovinskega okvirja vrat, bosta v trenutku izginili.

Vse, kar potrebujete za ta trik, je tableta za pomivalni stroj (ali dve) in skleda tople vode. Uporabljajte le tablete s stisnjenim praškom, ne tistih z gelom.

Tableto namočite v vodo in jo pustite namočeno toliko časa, da vpije nekaj vode, vendar ne predolgo, da se ne bi začela drobiti. Nato preprosto s to tableto očistite vrata, gobice ne potrebujete. Z dlanjo premikajte tableto s krožnimi gibi, da odstranite madeže in maščobo.

Če se tableta začne sušiti, jo ponovno namočite. Ta trik je odličen za čiščenje stekla na vratih pečice, učinkovit pa je tudi na kovinskem okvirju, le da bo morda potreben večji pritisk. Ko končate, z vlažno krpo obrišite ostanke tablete in umazanijo.

Tablete za pomivalni stroj so narejene iz koncentrata detergenta, zato odstranijo tudi najbolj trdovratno maščobo in poskrbijo, da bo posoda sijoča. Te močne sestavine delujejo tudi na madeže maščobe in zapečene hrane, ki ostanejo v pečici. Poleg tega imajo tablete abrazivno površino, ki očisti tudi najbolj trdovratne madeže, a je dovolj nežna, da ne spraska stekla na vratih pečice, piše Zadovoljna.hr.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.