Najbolj zaželen samski moški na Otoku kar 27-krat bogatejši od Windsorjev

Magazin 22. Sep 202212:13
Hugh Grosvenor, vojvoda Westmintstrki VII.
Profimedia - Hugh Grosvenor, vojvoda Westmintstrki VII.

Kdo je eden najbolj zaželenih samskih moški v Angliji, ki je kar 27-krat bogatejši od kraljeve družine Windsor? Njegovo bogastvo je ocenjeno na 11,6 milijarde dolarjev.

Njegovo ime je Hugh Grosvenor, sedmi vojvoda Westminstrski. Je 31-letni Britanec, ki je zelo blizu družini Windsor in na čelu ogromnega nepremičninskega imperija, ocenjenega na kar 11,6 milijarde dolarjev.

Leta 2020 ga je sloviti The Times predstavil kot najbolj zaželenega samskega moškega v Angliji. Prihaja iz ene najbogatejših evropskih plemiških dinastij, rodil se je 29. januarja 1991 v Londonu in je edini sin ter tretji otrok (od štirih) Geralda Cavendisha Grosvenorja, vojvode Westminstrskega, in Natalije Phillips, znane kot Tally, potomke ruskega pesnika Puškina.

Natalija Phillips je tudi botra princu Williamu.

Vojvoda in vojvodinja Westminstrska, Hugh Grosvenor
Profimedia – Vojvoda in vojvodinja Westminstrska s sinom Hughom.

Westminsterji že stoletja sodelujejo  z Windsorji. Leta 1874 je kraljica Viktorija podelila naslov vojvode Westminstrskega Hughu Grosvenorju (predniku sedanjega vojvode), takratnemu markizu iz Cheshira. Ko je leta 1899 umrl, je že veljal za najbogatejšega v Veliki Britaniji.

Kar zadeva Hugha Grosvenorja, so njegovi starši naredili vse, da bi imel dobro izobrazbo. Obiskoval je osnovno šolo blizu družinskega dvorca Eaton Hall v Cheshiru. Leta 2013 je diplomiral na univerzi v Newcastlu in začel upravljati nepremičnine pri Wheatsheaf Investment, podružnici skupine Grosvenor. Tri leta zatem se je pridružil start-up podjetju Bio-Bean, ki reciklira odpadke iz industrijske proizvodnje kave in jih spreminja v biogorivo. Istega leta 2016 se je njegovo življenje spremenilo.

 nekdanja predsednica vlade Združenega kraljestva, vojvoda Hugh Grosvenor VII., princ William.
Profimedia – nekdanja predsednica vlade Združenega kraljestva, vojvoda Hugh Grosvenor VII., princ William.

Zaradi srčnega infarkta je namreč v starosti 64 let nenadoma preminil njegov oče. Kot edini sin je Hugh avtomatično dobil naziv vojvoda Westminsterski in podedoval tudi nepremičninski imperij, ki ga je upravljala skupina Grosvenor, ki mu ga ni bilo treba deliti s svojimi tremi sestrami, Lady Tamaro, Lady Edwino in Lady Violo.

Njegova zapuščina znaša kar 9,35 milijarde funtov (okoli 11 milijard evrov), v njej pa so med drugim stanovanjske stolpnice v Tokiu, nakupovalna središča na več celinah in zasebni otok v Tihem oceanu.

 Natalia Grosvenor, lady Tamara, Lady Tamaro, Lady Edwina, Lady Viola
Profimedia – Natalia Grosvenor, lady Tamara, Lady Edwina, Lady Viola na počitnicah v Portofinu.

O njegovem zasebnem življenju se ne ve veliko, ena podrobnost pa vendarle. Prirejal naj bi nore zabave.

Na njegovi zabavi leta 2012, ko je v svoji vili v Eatonu praznoval 21. rojstni dan, je bilo na primer več kot 800 povabljenih, vojvoda Westminstrski pa naj bi zanjo zapravil kar šest milijonov evrov. Med številnimi povabljenimi so bili tudi televizijski voditelj Michael McIntyre, hip-hop skupina Rizzle Kicks in Harry Mountbatten-Windsor. Hugh je namreč zelo blizu tudi obema sinovoma novega britanskega kralja Karla III.

Kraljica Elizabeta II. in vojvoda Westminstrski.

Profimedia – Kraljica Elizabeta II. in vojvoda Westminstrski.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.