Z avtobusom mu je poslala družinsko zlatnino, od obljub pa ni bilo nič

Magazin 12. Feb 202418:28 1 komentar
Ženska na klopci
Fotografija je simbolična (foto: PROFIMEDIA)

Spletni prevaranti pretijo na vsakem koraku. Hrvatica, ki je na spletu iskala ljubezen, je zaupala domnevnemu menihu, nato pa ostala brez več tisoč evrov in dragocene zlatnine.

Hrvatica, ki ne želi biti imenovana, je za srbski Kurir razkrila zgodbo, kako je postala žrtev ljubezenske prevare na spletu.

Pred tremi meseci je na spletu opazila profil “Sveti oče Akaria”. Z moškim je stopila v stik in ga prosila, da ji pomaga najti partnerja. Obljubil ji je, da ji bo našel partnerja, ji dal dobitne loterijske številke in video blagoslov patriarha.

Moškemu je zaupala, ker se ji je predstavil kot menih, zato nikakor ni posumila, da bi lahko šlo za goljufijo, piše Kurir.

Sprva je od 66-letnice zahteval 12.000 evrov. Odgovorila mu je, da toliko denarja nima, in dogovorila sta se, da lahko sprva plača le 2.000 evrov. Izvedla je štiri nakazila, na štiri različna imena in priimke. Vsa nakazila pa so imela enak naslov v Kruševcu v Srbiji, je pripovedovala Hrvatica.

Skupaj mu je nakazala 8.000 evrov, nato pa ji je denarja zmanjkalo. Moški jo je nato prosil, da mu pošlje še zlatnino. Rekel ji je namreč, da mora zlatnino 40 dni hraniti v samostanu, nato pa ji jo bo vrnil.

Družinsko zlatnino, ki naj bi jo podedovala sestrična, je poslala kar z avtobusom. “Poslala sem dve mamini verižici, svojo zapestnico in prstan. Vse skupaj v vrednosti 3.000 evrov,” je pojasnila.

Nato ji je obljubil, da bo prišel v Zagreb, ter ji zlatnino vrnil. Od nje pa je znova zahteval dodatnih 400 evrov. Dogovorila sta se, da se dobita v Zagrebu, vendar ga je čakala zaman. Sporočil ji je, da navsezadnje ne more priti in se izgovarjal na domnevno smrt nune.

Takrat je posumila, da bi lahko šlo za prevaranta.

Poklicala ga je in od njega zahtevala, da ji vrne zlatnino pokojne mame, kot ji je pred tem obljubil. Menih je imel še naprej vrsto izgovorov, izsiljeval jo je in vztrajal, da ji zlatnino vrne le, če mu plača 400 evrov. Blokiral je njeno telefonsko številko, zato z njim ni mogla več stopiti v stik.

Pretresena Hrvatica je primer prijavila zagrebški policiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje