Za kaj vse lahko uporabljate razpršilo WD-40?

Magazin 17. Avg 202114:24 > 14:28 0 komentarjev
WD-40
PROFIMEDIA

WD-40 je ameriško podjetje, ki proizvaja kemikalije za gospodinjstvo, njegov najbolj znan izdelek pa je tekočina v pršilu, ki se uporablja za mazanje, razmaščevanje, tudi za druge stvari. Razpršilo so izumili leta 1953, njegovo ime pa pomeni iztiskanje vode, 40. formula. Znanstveniki so namreč potrebovali 40 poskusov, da so izumili formulo za iztiskanje vode, in pri 40. poskusu jim je to uspelo.

Najpogosteje se uporablja za mazanje vratnih tečajev, pa tudi za druge namene.

Odstranjevanje nalepk

To razpršilo je odlično za odstranjevanje ostankov nalepk s steklenih površin. Lepilo preprosto poškropite in odstranite z ostrim predmetom.

Odstranjevanje madežev voščenk

Starši bodo tega trika še posebej veseli. Razpršilo bo namreč z lesenih vrat zlahka odstranilo madeže voščenk. To mesto nato preprosto pobrišete s krpo. Odstranil bo tudi prstne odtise z lesenih površin.

Vodoodporni čevlji

Če želite, da bodo vaši čevlji vodoodporni, uporabite razpršilo WD-40, ki ga preprosto razpršite po njih in nato obrišete s krpo.

Zarjavele škarje

Škarje, ki so zarjavele in ne režejo dobro, bodo zlahka spet začele rezati, če jih boste poškropili s tem razpršilom.

Povrne sijaj

WD-40 bo povrnil sijaj površinam iz nerjavečega jekla, kot so vrata hladilnikov ali pomivalni stroji.

Proti žuželkam

Uporabljate ga lahko tudi za površine, kamor prihajajo žuželke, po nanosu razpršila pa jih ne bo več. Druga prednost je rok trajanja tega izdelka, ki je neomejen, čeprav je uradni rok pet let, poroča Večernji list.