Znana igralka spregovorila o padcu, ki ji je spremenil življenje

Magazin 02. Apr 202410:07 0 komentarjev
Jenifer Lewis
Jenifer Lewis (Foto: PROFIMEDIA)

Ameriška igralka Jenifer Lewis je po dolgem molku s solzami v očeh spregovorila o pretresljivem padcu, ki se ji je pripetil na dopustu in je močno vplival na njeno življenje.

67-letna ameriška igralka Jenifer Lewis je po dobrem letu in pol z ameriškimi mediji delila travmatično izkušnjo “bližnjega srečanja s smrtjo”, kot dogodek opisuje sama.

S prijateljico, s katero sta potovali po Afriki, sta se novembra 2022 ustavili v Serengetiju v Tanzaniji. Lewis se je ob prihodu v tamkajšnjo nastanitev v večernih urah sprehodila po verandi, ko ji je nenadoma zmanjkalo tal pod nogami.

Z dela terase, ki ni bil ograjen, je padla tri metre globoko v suho sotesko, polno balvanov in ostrih skal. “Na tleh sem in vse boli. Želela sem se premakniti, vendar nisem mogla premakniti telesa. Kašljala sem v zemljo, nato pa zajela dovolj zraka, da sem lahko poklicala (prijateljico) Laurie,” je pripovedovala v intervjuju za spletni portal People.

Medtem ko je nemočno in nepremično ležala na tleh in čakala zdravniško pomoč, je v ozadju poslušala rjovenje divjih živali v bližini, zaradi česar se je še bolj zbala. Reševalci so jo nato s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Kenijo.

Ob prihodu v bolnišnico je bila igralka še vedno v šoku. Zdravniki so jo pomirili in ji obljubili, da bodo poskrbeli zanjo. Prav srčno zdravstveno osebje jo je v najtežjih trenutkih držalo pokonci. “Rešili so mi življenje,” je povedala s solzami v očeh.

Lewis na reševalnih nosilih
Foto: Osebni arhiv Jenifer Lewis

Poškodovala si je tako imenovano sklepno ponev, ki drži stegnenico na svojem mestu, zato so jo odpeljali v operacijsko sobo. Po deveturni operaciji je igralka šest dni ostala na intenzivnem oddelku, v bolnišnici pa so jo nato opazovali še nadaljnjih deset dni, preden je lahko odletela v domovino.

Pravo okrevanje se je doma šele začelo. V naslednjih desetih mesecih je s pomočjo fizioterapije telo želela spraviti na mesto, kjer je bilo. “Ko me je med rehabilitacijo preplavila bolečina, sem si na glas rekla: To je samo bolečina. Minila bo. Nadaljuj, draga.” Odločena je bila, da ji bo uspelo prebroditi dolgo pot okrevanja, čeprav je to zahtevalo ogromno fizičnega in duševnega napora. “Če želite sedeti in se smiliti sami sebi, ne boste ozdraveli. Treba je vstati,” je povedala v intervjuju za People.

“Ne skrbite zame. Teta je nazaj in spet hodi, govori, poje in se vede kot nora,” je zapisala ob objavi na družbenem omrežju Instagram.

Mnogi so se spraševali, zakaj je o nesreči spregovorila šele sedaj, zakaj je skrivnost tako dolgo držala zase. “Nisem želela, da bi vsi vedeli, da sem padla, dokler vam ne morem pokazati, da sem tudi vstala,” je pojasnila in dodala, da se je vrnila močnejša kot kdajkoli. “Ljudi želim spodbuditi, da skrbijo za svoje telo. Poskrbite zase, da boste lahko vstali, če padete.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!