Mariborčan po mestu divjal s 131 km/h

Črna kronika 23. Nov 202311:49 3 komentarji
voznik maribor
Foto: POLICIJSKA UPRAVA MARIBOR

21-letni Mariborčan je na območju, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozil skoraj trikrat hitreje. Zaradi prekrška se bo zagovarjal na sodišču.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v sredo popoldan ob prometni konici na Titovi cesti v Mariboru ujeli voznika, ki je vozil skoraj trikrat hitreje od dovoljene hitrosti.

Na Policijski upravi Maribor so pojasnili, da so policisti okoli 15. ure z laserskim merilnikom izmerili hitrost osebnemu avtomobilu znamke Renault Megane, ki ga je vozil 21-letni Mariborčan. Na delu Titove ceste, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h, je ta vozil s hitrostjo 131 km/h, kar je 81 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje.

Za prekršek je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk. Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper voznika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče, so še pojasnili na PU Maribor.

Policisti ob tem znova opozarjajo, da je neprilagojena hitrost vožnje najpogostejši vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. Še enkrat zato svetujejo, da vozniki hitrost vožnje prilagodijo stanju in lastnostim ceste, vremenskim razmeram in razmeram v prometu ter spoštujejo cestnoprometne predpise.

voznik maribor
Foto: POLICIJSKA UPRAVA MARIBOR

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje