V trčenju z vlakom umrl kolesar, ki je progo prečkal kljub spuščenim zapornicam

Črna kronika 03. Maj 202316:16 > 19:16
Železniški tiri
PROFIMEDIA

Na železniški progi med Dolgim mostom in Brezovico je vlak trčil v kolesarja. 23-letni kolesar je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče.

Ljubljanski policisti so bili nekaj minut pred 15. uro obveščeni o dogodku na železniški progi med Dolgim mostom in Brezovico, kjer je vlak trčil v kolesarja.

S Policijske uprave (PU) Ljubljana so sporočili, da je po doslej znanih podatkih kolesar pripeljal po ulici Gmajnice iz smeri Tržaške ceste do varovanega nivojskega prehoda čez železniško progo. Čez železniško progo so bile spuščene zapornice, delovala sta tudi svetlobni in zvočni signal, a je kolesar kljub temu zapeljal mimo spuščenih zapornic v trenutku, ko je iz smeri Ljubljane proti Vrhniki pripeljal potniški vlak, ki je trčil v kolesarja.

23-letni kolesar je bil v nesreči tako hudo telesno poškodovan, da je na kraju nesreče umrl. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče.

O ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic nesreče je bil železniški promet na tem delu ustavljen do 17.30, so še sporočili s policijske uprave.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.