Moški pijan in brez izpita povzročil nesrečo, nato napadel policista

Črna kronika 20. Sep 202309:38 1 komentar
Policijski avto
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

V ponedeljek zvečer se je na območju Dolnje Počehove zgodila prometna nesreča, v kateri je 38-letni voznik trčil v betonski rob in zapustil kraj nesreče. Ko so ga policisti izsledili, je odrinil policista in ga skušal udariti, bil je tudi pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja.

Z mariborske policijske uprave so sporočili, da se je na območju Dolnje Počehove zgodila prometna nesreča. 38-letnik je po trčenju v betonski rob vozišča zapustil kraj nesreče, nato pa so ga izsledili policisti PP Šentilj.

Med izvedbo policijskega postopka moški s policijo ni želel sodelovati. Ker je med postopkom odrinil policista in ga skušal udariti, so zoper njega uporabili prisilna sredstva.

Policisti so ugotovili, da je 38-letnik vozil pod vplivom alkohola (0,54 mg/l alkohola). Na vozilu so bile registrske tablice, ki niso pripadale vozilu, prav tako je moški vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli.

Zoper moškega bodo na okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje