Motorist trčil v pešca, ki je hodil sredi ceste, in odpeljal s kraja nesreče

Črna kronika 20. Dec 202307:26 > 11:53 0 komentarjev
PNRenče
Foto: PPP Nova Gorica

Nekaj minut pred polnočjo je neznani voznik motornega vozila v naselju Renče med vožnjo trčil v moškega, ki je hodil po sredini ceste. Pešec je zaradi hudih poškodb umrl, voznik motorja pa je po trčenju s kraja odpeljal.

Policija je bila v torek ob 23.56 obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila v bližini tamkajšnjega pokopališča na območju naselja Renče, in sicer na lokalni cesti Renče-Oševljek, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Po prvih zbranih podatkih je neznani voznik motorja (neznane znamke in registrskih številk) okoli 23.50 med vožnjo trčil v 50-letnega pešca, ki je hodil po sredini vozišča. Ta je po trčenju obležal na desnem smernem vozišču (v smeri Gradišča nad Prvačino) in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Neznani voznik je po trčenju s kraja odpeljal, ne da bi se ustavil in poškodovancu nudil pomoč oziroma o tem obvestil policijo.

Policija je o nesreči obvestila tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Preiskovalna sodnica okrožnega sodišča je odredila sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino, da bi ugotovili natančen vzrok smrti. Policisti okoliščine prometne nesreče še preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti in suma kaznivega dejanja zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči.

Novogoriški policisti prosijo vse morebitne očividce, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije glede prometne nesreče, da pokličejo prometne policiste (Žnidaršičeva ulica 17, Šempeter pri Gorici, (05) 393 41 00, elektronski naslov: [email protected]) ali pokličejo interventno številko policije 113. Tudi voznika motorja pozivajo, naj se javi policiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!